Fără imn naţional în şcolile româneşti! SCANDAL MONSTRU de ultimă oră. Breaking news

Administraţia separatistă de la Tiraspol a luat încă o decizie care demonstrează abuzurile împotriva şcolilor cu predare în limba română. La festivitatea de închidere a anului şcolar în cele opt şcoli cu predare în limba română a fost interzisă intonarea imnului Republicii Moldova şi arborarea tricolorului de stat.

De asemenea, conducerile acelor şcoli au fost atenţionate de către miliţienii care au asistat la ceremonie că se lor aplica măsuri drastice dacă nu se vor conforma acestor măsuri, potrivit agerpres.ro

Avocatul Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Cazacu, semnalează că miliţia transnistreană continuă să intimideze elevii şi profesorii prin prezenţa sa la evenimentele solemne în şcolile româneşti.

Şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil, au supravegheat festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari

La festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari au asistat şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil pentru ca măsurile abuzive să fie respectate.

La aproape şapte ani de la pronunţarea hotărârii Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) privind încălcarea drepturilor copiilor din stânga Nistrului de către Federaţia Rusă, care susţine regimul de la Tiraspol, aceasta rămâne neaplicată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.