Familie de tigani din Romania, atacată în Marea Britanie. I-au bătut şi le-au incendiat apartamentul. „Plecaţi la voi în ţară!”

O familie de tigani care locuieşte într-o clădire cu mai multe apartamente în regiunea Lancashire, în Marea Britanie, a fost atacată de tinerii din zonă şi ameninţată să se întoarcă în România.

Proprietarul clădirii, Norbert Mazik, a declarat mai mulţi indivizi au lansat o rachetă de artificii spre apartamentul deţinut de familia de tigani.

„Au pus o rachetă de artificii prin cutia de scrisori, i-au dat foc, apoi au lansat-o spre apartamentul tiganilor.”, a declarat Mazik, revoltat de faptul că poliţiei din zonă pare să nu-i pese de acest atac.

Înaintea atacului cu rachetă, tinerii britanici le-au spart ferestrelor tiganilor, care locuiesc în clădire de aproape un an.

Citiți și:  Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

„Au sărit pe Ion, care este tatăl familiei, l-au bătut și au spart mai multe ferestre. Ei spun că nu există niciun motiv pentru aceste atacuri care îi vizează. Când merg la magazin, tinerii le strigă să se întoarcă în România”, a mai spus Norbert Mazik.

Potrivit acestuia, atacurile durează de câteva săptămâni.

„Am fost sunați miercuri, 7 noiembrie, la ora 7.45, la o adresă de pe Strada Samuel, Preston. S-a raportat un foc de artificii care a provocat un incendiu. Flăcările au fost stinse rapid și nu au fost raportate leziuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției din Lancashire.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile