Familie americană evacuată din locuință pentru că nu au purtat mască

Citând mandatele de purtare a maștii emise de guvernatorul Steve Bullock, cât și de Consiliul Municipal al orașului Missoula, SUA, un cuplu din Missoula se confruntă cu evacuarea pentru că a refuzat să poarte o mască în afara casei lor. Samuel și Amy Leal au primit avizul de evacuare de la avocatul complexului de apartamente, susținând că încalcă ordinele de purtare a măștii ale guvernatorului Bullock și, prin urmare, va trebui să își părăsească locuința până pe 17 august.

Originari din Duluth, Minnesota, domnul și doamna Leal au venit la Missoula după ce soțul și-a pierdut slujba, datorită unei afecțiuni medicale care îl împiedica să poarte mască la locul de muncă. Din păcate, soții Leal nu au fost bine primiți nici în Big Sky State. Cuplul a decis să se mute în statul Montana, și din păcate pentru ei au ales orașul Missoula.

S-au stabilit în Complexul de Apartamentele Mullan Reserve (în imaginea de mai jos), Leals s-a bucurat de facilitățile complexului, inclusiv un club aflat în zona rezidențială. Însă, după ce au fost reperați fără măști, au fost anunțați de către avocatul proprietarului că va trebui să părăsească apartamentul.

Cabinetul de Avocatură al lui Thomas C. Orr a fost angajat pentru evacuarea cuplului de către Roundhouse Management, care deține complexul de apartamente Mullan, și susține că au încălcat ordinele guvernatorului Steve Bullock și a Consiliului municipal Missoula. Destul de interesant, notificarea de evacuare prin Thomas Orr afirmă: „De asemenea, nu aveți voie în spații publice, în timp ce mergeți către apartament, automobil sau căsuța poștală, fără mască.”

Numind COVID-19 o „boală periculoasă și extrem de contagioasă”, scrisoarea hiperbolică spune că restricțiile au fost puse în aplicare pentru „propria protecție” a familiei Leals. Mai mult, Ordinul de Evacuare insultă dizabilitatea lui Samuel Leal, afirmând că astmul său este o „scuză”. Cei cu astm sunt exonerați de a purta măști la nivel național, datorită legii americanilor cu dizabilități, însă purtarea unei măști de către persoanele este de fapt mult mai mortală decât COVID-19.

Samuel Leal a explicat duminică situația de pe pagina sa de Facebook , scriind: „Complexul Rezidențial Mullan și avocatul lor nu vor revoca„ Notificarea de reziliere a încălcării contractului de închiriere ”. Ei nu au autoritate legală să mă învinuiască, pentru că nu am făcut nimic pentru a încălca contractul de închiriere. Am menționat pur și simplu că am o afecțiune medicală și sunt scutit. Ar trebui să îmi fie permis să merg oriunde. ”

O analiză a contractului de leasing indică faptul că nu au încălcat nicio parte a acordului lor cu Roundhouse Management și nu există nicio clauză în cadrul contractului de închiriere în ceea ce privește purtarea măștilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *