fbpx
INCORECT POLITICNOUTATIOPINII

Falsul naționalist George Simion, „frățietatea evreiască“ și „nebunia“ lui Eminescu

646x404 11

Este de notorietate faptul că „naționalistul suveranist“ George Simion se vrea musai fratele evreilor. Prima dată a comis-o într-o joi seara, 21 octombrie 2021, la emisiunea actorului Florin Călinescu, când copreședintele A.U.R. afirma tranșant: „Evreii sunt frații noștri. Au contribuit în perioada interbelică la cultura românească prin vârfuri.“ (cf. https://www.youtube.com/watch?v=ubEAnkU7qdo).

După episodul Comunicatului de presă despre catalogarea ca o „temă minoră“ a disciplinei „Istoria evreilor. Holocasutul“, același Simion a recidivat. În tentativa disperată de a scăpa de urmărirea penală declanșată de procurorii P.I.C.C.J., Simion a plusat la Antena 3: „Holocaustul e un episod negru, care nu poate fi negat decât de nebuni. (…) Am prieteni mulți în Israel, iubesc poporul evreu, o să merg în America la Muzeul Holocaustului și invit românii să meargă la Muzeul Holocaustului din Sălaj, eu am fost, am fost și la Birkenau Auschwitz (cf. https://www.g4media.ro/george-simion-despre-holocaust-nu-poate-fi-negat-decat-de-nebuni-iubesc-poporul-evreu-o-sa-merg-in-america-la-muzeul-holocaustului-am-fost-si-la-auschwitz-invit-romanii-sa-mearga-la-muz.html).

Nebunia este o boală mintală iar Simion nu este medic. Pe de altă parte, nu l-am auzit pe liderul A.U.R. îndemnându-i pe români să meargă și la Aiud, Jilava sau Sighet, altare ale jertfei Neamului românesc! 

Deci Simion a spus „iubesc poporul evreu“ însă, ce să vezi, evreii nu l-au crezut.

Pentru a întări afirmațiile sale anterioare, acesta a anunțat la România TV o iminentă întâlnire cu fostul premier israelian: „Îi anunț că familia europeană din care facem parte conține și partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am și stabilit o întâlnire, în luna aprilie, nu am stabilit încă data exactă.“ (cf. https://www.stiripesurse.ro/medicul-lui-benjamin-netanyahu-neaga-faptul-ca-fostul-premier-israelian-ar-urma-sa-aiba-o-intalnire-cu-george-simion_2212385.html).

Aberații. George Simion nu știe că Israelul nu face parte din Uniunea Europeană? În anul 2019 le cerea românilor votul pentru a ajunge în Parlamentul European. Și nu cumva el este liderul „suveraniștilor“ adică al celor care vor ieșirea din U.E.? Așa de repede îi trădează politicianul cameleonic pe proprii susținători care vor Roexit? 

Pretinsa întâlnire programată a fost negată de Herman Berkovits cunoscut mai mult ca medicul personal al lui Bibi, așa cum îi spun israelienii.

În fapt, Berkovits a fost numit consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă și apoi a fost preluat pe aceeași poziție de premierii Orban, Câțu și Ciucă. Oare ce premier român, timorat de o eventuală acuzație de antisemitism, va îndrăzni să-l detroneze de pe această funcție pe medicul israelian al fostului premier Netanyahu? Likud și Netanyahu nu mai sunt la guvernare din iunie 2021, deci se cerea o adaptare la noul context politic.

Pe de altă parte, ce lecții de democrație ar putea să dea românilor Netanyahu, liderul partidului Likud, care a susținut promulgarea legii șovine conform căreia „Israel este statul națiune al evreilor“. Dacă o lege ar proclama că „România este statul națiune exclusiv al românilor“, toată lumea democrată ar acuza românii de fascism, extremism și … antisemitism. 

„Premierul Benjamin Netanyahu s-a felicitat pentru vot. «Este un moment decisiv în istoria statului Israel şi înscriem în marmură limba, imnul şi drapelul nostru». În timpul dezbaterilor, un deputat de la Likoud, partidul lui Benjamin Netanyahu s-a adresat deputaţilor arabi : «nu aţi fost aici înaintea noastră şi nu veţi rămâne aici după noi. Facem această lege fundamentală pentru a împiedica orice tentativă de a transforma statul Israel într-o naţiune a tuturor cetăţenilor săi».“ (cf. https://www.rfi.ro/special-paris-104833-israel-stat-natiune-al-evreilor). Fără cuvinte.

„Eu am adunat toate formațiunile patriotice în A.U.R.

Pretenția lui Simion ridică o serie de întrebări privind reprezentarea și reprezentativitatea naționalismului românesc în Parlamentul României. Cel puțin Asociația Neamul Românesc nu se simte reprezentată de A.U.R. Simion trebuie mai întâi să definească noțiunea de patriotism și pe cea de naționalism. 

Revenind la emisiunea lui Florin Călinescu, deputatul George Simion a mințit făcând afirmația: „Eu am adunat toate formațiunile patriotice în A.U.R., în Alianța pentru Unirea Românilor.“. Ce forțe oculte i-au dat o asemenea misiune? Obișnuit mai mult cu huiduielile din tribune, ultrasul Simion confundă Patria cu un stadion de fotbal. 

Retorica lui Simion exclude existența oricărui alt partid naționalist sau formațiune patriotică în afara A.U.R. Dar lucrurile nu stau așa cum vor ideologii din umbră ai AUR.

„Patriotismul“ multietnicului George Simion versus „nebunia“ românului Mihai Eminescu

Într-un alt comunicat de presă lansat de Simion în cazul diversionist privind „antisemitismul“ românilor în privința Maiei Morgenstern, acesta a gratulat-o „promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român“. (cf. https://www.g4media.ro/presedintele-aur-se-dezice-si-condamna-amenintarile-transmise-actritei-maia-morgenstern-atac-degradant-antisemit-si-suburban-la-adresa-doamnei-maia-morgenstern-un-artist-emerit-si-indragit-de-roman.html).

Se observă obsesia unui om acultural de a rosti cuvântul „cultură“, tocmai pentru a se da cult. Când elogia cultura, s-a gândit vreo secundă multietnicul Simion la destinul românului Mihai Eminescu?

Habar nu are acesta că un medic evreu a diagnosticat ca „nebunie“ atitudinea critică a unor europeni față de anumite pretenții ale unor evrei.

Medicul evreu Karel Lippe publica, la sfârșitul secolului al XIX-lea, cartea „Simptome der Antisemitischen Geistes Krankheit“, Iassy, H. Goldner, 1887 – „Simptome ale bolii mintale antisemite“. Refugiat din Galiția în primitorul Iași românesc, unul dintre „vârfurile“ intelectualității evreiești a pus bazele unei teorii medicale care-i declara nebuni și pe românii care se împotriveau pretențiilor absurde ale unor evrei. În viziunea medicului evreu, oameni de cultură români Vasile Conta, Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Ion Heliade Rădulescu, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Costache Negri și A.D. Xenopol erau niște „bolnavi mintal antisemiți“.

Pentru ce erau diagnosticați „nebuni antisemiți“ toți acești patrioți români? Pentru că se opuneau acordării urgente a cetățeniei române maselor de evrei refugiate din Galiția. Atunci erau invocate drepturile omului pentru ca niște evrei să pătrundă forțat în România. După 1944, aceleași drepturi ale omului erau invocate de vreo 400.000 de evrei sioniști cu cetățenie română dobândită care doreau de data asta să părăsească de bunăvoie România pentru a se stabili în Israel. 

Alexandru Florian și Silviu Vexler, reprezentanții „fraților evrei“ ai lui George Simion, au acuzat vehement cei mai importanți oameni de cultură interbelici români ca fiind „antisemiți extremiști“. În atare situație, potrivit logicii irefutabile a lui Simion și ai unor „frați evrei“ de-ai lui, cultura românească a fost reprezentată doar de „vârfurile“ evreiești. Poftim cultură patriotică și naționalistă!

Așadar, în inconștiența sa, pseudonaționalistul George Simion, în solidar cu medicul evreu Lippe, l-a declarat nebun și pe Mihai Eminescu. S-a gândit vreo secundă multietnicul Simion la destinul poetului și jurnalistului român? Știe acesta cine l-a „ajutat“ să moară pe „nebunul antisemit“ Mihai Eminescu? 

Tot un „vârf“ al intelectualității evreiești, doctorul evreu Iszak, îi administrează în mod greșit patriotului român Mihai Eminescu tratamentul ucigaș cu mercur. „Diagnosticat de medicii ieşeni, dar şi de un medic evreu din Botoşani, cunoscut drept doctorul Iszak, cu sifilis, începe tratamentul specific acestei boli în acea perioadă. Mai precis, este vorba de frecţii cu mercur.“.

Aceste adevăruri au fost dezvăluite de doctorul docent neuropatolog Ovidiu Vuia în lucrarea sa „Despre boala şi moartea lui Eminescu“. „Dr. Iszak ne asigură că doctorii vienezi sunt în eroare când vorbesc la poet de boală a minţii şi nu de un sifilis, curele lui de mercur o să-l vindece pe bolnav. Desigur, credinţa dr. Iszak era greşită. Putem, de-acum, accepta cu certitudine că medicii vienezi considerau că Eminescu nu avea paralizie generală, nici o altă formă de sifilis cerebral, ci o psihoză maniaco-depresivă. În orice caz, tratamentul cu mercur trebuia evitat“, adaugă în scrierile sale, Ovidiu Vuia (cf. https://adevarul.ro/locale/botosani/locul-inceput-moartea-eminescu-spitalul-botosani-poetul-inceput-otravit-mercur-medici-propria-sora-1_5453c8960d133766a8695843/index.html).

 

George Simion nu poate fi frate cu evreii

Din perspectivă creștin ortodoxă, neamul creștin unic invocat de Sfântul Apostol Pavel asigura frățietatea tuturor oamenilor indiferent de neamul în care s-au născut, doar prin recunoașterea lui Iisus Hristos ca unic Dumnezeu. Dar majoritatea evreilor nu-l recunoaște pe Iisus ca Dumnezeu. Problema lui Simion este că foarte puțini etnici evrei sunt adepți ai religiei creștine. Mai mult, evreii creștini  nu sunt considerați evrei adevărați de către rabini care invocă „dacă vrei să fii evreu, trebuie să simţi ca un evreu“ din punct de vedere religios – mozaic.

Yona Metzger – Marele Rabin al Israelului afirma: „În acord cu legea noastră, fiecare poate să-şi aleagă religia, pentru că este democraţie. Dar în fiecare sector sunt condiţiile speciale. Dacă vrei să intri într-un club sau într-o organizaţie, trebuie să accepţi condiţiile lor. Le accepţi, intri; nu, rămâi pe dinafară.….Şi în “clubul” nostru lucrurile stau în acelaşi mod. Avem condiţii. Una din ele este că, dacă vrei să fii evreu, trebuie să simţi ca un evreu. Nu este vorba de naţionalitate, ci de religie.“ (cf. Cotidianul ZIUA din 6 februarie 2006, interviu semnat de Sorin Roşca Stănescu).

Șeful Cultului mozaic din România, evreul Silviu Vexler confirmă alegațiile șovine ale rabinului Yona Metzger. Potrivit art.1 al Statutului F.C.E.R.-Cultul Mozaic „(3¹) Caracteristica minorităţii naţionale evreieşti constă în cumularea criteriului etnic cu cel religios.“. Deci a fi evreu, presupune să fii adept al Cultului mozaic. Iar mozaicii nu-l consideră pe Iisus Hristos, ca fiind Dumnezeu Adevărat, așa cum mărturisesc creștinii. 

În aceste condiții date, este evident că pentru a fi considerat „frate cu evreii“, George Simion ar trebui să aibă mama evreică și să fie musai tăiat împrejur cu patalama rabinică la mână. Scrie în Sfânta Scriptură Ortodoxă, pe care el n-a citit-o, și în recomandările cultului mozaic (cf. https://www.dvartora.ro/de-ce-evreii-se-casatoresc-doar-cu-evrei/).

Dacă în loc să fluiere pe stadioane și să huiduie pe străzi, același Simion ar fi citit cartea americanilor Israel Shahak (evreu) și Norton Mezvinsky, „Fundamentalismul evreiesc în Israel“, ar fi aflat că cei mai mulți evrei nu au frați printre ne-evrei pe acest pământ. Unii rabini afirmă chiar că evreii sunt singurii cu statut de specie umană, având esență divină în timp ce ne-evreii sunt o specie diferită și au suflete de proveniență satanică. 

Autorii americani prezintă mai multe extrase relevante din ideologia rabinului mentor Menachem Mendel Schneerson cunoscut ca Lubovitcher Rebbe: Diferența dintre un evreu și un ne-evreu provine din expresia comună: «Să ne diferențiem». Astfel, noi nu avem un caz de schimbare profundă în care se află doar o persoană la un nivel superior. Mai degrabă avem un caz de «să ne diferențiem» între specii total diferite. Iată ce trebuie să fie spus despre corp: corpul unui evreu este de o calitate total diferită de corpul [membrilor] tuturor națiunilor din lume. (…) Diferența de calitate interioară, cu toate acestea, este atât de mare încât corpurile ar trebui considerate ca specii complet diferite. Acesta este motivul pentru care Talmudul afirmă că există o diferență halahică în atitudine cu privire la corpuri de ne-evrei [spre deosebire de trupurile evreilor] «trupurile lor sunt degeaba» (…) Există o diferență și mai mare în ceea ce privește sufletul. Există două tipuri contrare de suflet, un suflet ne-evreu provine din trei sfere satanice, în timp ce sufletul evreiesc provine din sfințenie.“ (…) 

„După moartea sa (a lui Lubovitcher Rebbe -n.n.) mii de adepți israelieni ai săi, care au continuat să susțină opiniile exprimate în pasajul citat mai sus, au jucat un rol important în victoria electorală a lui Netanyahu“. (op.cit., pp.59-60).

Autorii au dezvăluit conceptele fundamentaliste ale unor rabini evrei care au influențat până la cel mai înalt nivel politic conducerea Israelului și au împărtășit multe concepte cu mișcarea israeliană Gush Emunim (Blocul credincioșilor) și P.N.R. (Partidul Național Religios). 

Deci politica israeliană și partidul Likud care se declară „liberal“ și „nereligios“ au fost influențate masiv de fundamentaliștii religioși cu concepții rasiste.

În final, îi recomand lui George Simion să mediteze la pretinsa relație cu evreii lecturând următorul fragment.

 Evreul Abraham Cohen a spus: „Într-adevăr, populația pământului poate fi împărțită între Israel și celelalte națiuni luate în bloc. Israel este poporul ales: dogmă capitală. Evident este o doctrină biblică, dar rabinii au amplificat-o la infinit. Peste tot, Talmudul insistă în special asupra legăturii strânse și unice care există între Dumnezeu și poporul său (evreu-n.n.)“. (Abraham Cohen, Iudaica – Talmudul, Editura Hasefer a F.C.E.R., București, 2000, p.113).

Din păcate, România nu este Israel iar românii nu sunt evreii ce-și spun „poporul ales“ fără ca cineva să-i declare rasiști și xenofobi. 

Autor – Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.