Facerea de bine… Imigranții s-au transformat în pirați și au pus stăpânire pe petrolierul care îi salvase

Politicile așa-zis umaniste ale Uniunii Europene creează monștri. Nu e nicio exagerare. Încurajați de faptul că europenii își calcă toate legile în picioare pentru a le oferi lor „ajutor”, imigranții par să fi ajuns la concluzia că li se permite absolut orice. Ultimul exemplu e de-a dreptul șocant. Un grup de imigranți a pus stăpânire pe petrolierul turcesc El Hiblu 1 care îi salvase de pe o barcă în pericol să se scufunde în largul coastelor libiene. Scandalizați că urmau să fie debarcați în Libia, de unde abia reușiseră să plece, imigranții s-au transformat pe loc în pirați.

Au amenințat echipajul și l-au silit pe căpitan să îi ducă spre Europa. Bietul om nu a avut ce face, s-a conformat, dar a reușit să alerteze autoritățile malteze când s-a apropiat la 30 de mile marine de țărmul acestei țări. „Căpitanul ne-a transmis de mai multe ori că nu mai are controlul asupra navei și că el și echipajul sunt amenințați și forțați de unii dintre imigranți să se îndrepte spre Malta”, au declarat autoritățile malteze, care au trimis rapid la fața locului o unitate de operațiuni speciale la bordul unei nave de patrulare și un elicopter.

Forțele Militare ale Maltei au pus rapid stăpânire pe petrolier și l-au condus în capitala insulei, unde poliția va investiga incindentul. Ministrul de interne italian Matteo Salvini a declarat că e vorba de un act de piraterie. „Nu sunt imigranți naufragiați, ci pirați. Ar trebui să știe că vor vedea Italia doar prin telescop”, a declarat Salvini, care ocupă și funcțiile de vicepremier și șef al Ligii. În schimb, reacția ONG-urilor pro-imigrație a fost de-a dreptul șocantă.

Reprezentanții acestora au declarat că imigranții nu au făcut nimic altceva decât să încerce să scape de „iadul” centrelor de detenție din Libia, unde sunt victimele unui tratament inuman (bătuți, violați sau chiar vânduți ca sclavi). Ca urmare, nu ar trebui pedepsiți, ci aduși în Europa pentru a fi în siguranță.

Realitatea dovedește, încă o dată, că aplicarea strictă a legilor este singura soluție, atât pentru securitatea Europei, cât și pentru imigranți. De când ministrul de interne italian Matteo Salvini a declarat porturile închise, din ce în ce mai puțini imigranți au încercat să traverseze Mediterana, iar numărul morților prin înec a ajuns la un minim al ultimilor ani.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/