Facebook va interzice definitiv utilizatorii care încalcă regulile privind dezinformarea

Facebook ia măsuri drastice împotriva dezinformării și propagandei online prin interzicerea definitivă a utilizatorilor care încalcă regulile.

Facebook a anunțat că va interzice definitiv utilizatorii care încalcă regulile privind dezinformarea și propagarea de știri false. Decizia vine ca răspuns la numeroasele critici și presiuni din partea organizațiilor și a guvernelor din întreaga lume, care au cerut companiei să ia măsuri mai dure împotriva acestui fenomen.

Măsura nu va afecta doar utilizatorii care încalcă regulile privind dezinformarea, ci și pe cei care încalcă regulile de comportament, cum ar fi cei care postează discursuri de ură sau amenințări la adresa altor persoane.

Decizia Facebook vine la scurt timp după ce alte platforme precum Twitter și YouTube au adoptat politici similare pentru a încerca să combată dezinformarea și propaganda online.

Citiți și:  VIDEO HALUCINANT! Un bărbat a vrut să-și facă de mâncare, dar carnea se mișca în mână deși era tăiată!

Această schimbare de politică are un impact major pe social media, deoarece mulți utilizatori se bazează pe Facebook pentru a obține știri și informații. Aceștia vor fi nevoiți să își verifice cu atenție sursele și să nu mai răspândească știri false, de teama de a nu fi interziși definitiv de pe platformă.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu