Facebook, pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Teroriștii ANTIFA zburdă în voie

Un cont de Facebook controlat de violentul grup antifa din Portland (Oregon), care este și cel mai vechi grup activ al turbulentei mișcări antifasciste din Statele Unite, nu a fost închis de angajații lui Mark Zuckerberg.

Pagina de Facebook a renumitei grupării antifa The Rose City a fost admonestată în mod repetat de fondatorul gigantului american, Mark Zuckerberg, să elimine amenințările publice, aniversările grupului și promovarea violenței, specifice unor astfel de organizații extremiste.

Grupul din Portland (statul Oregon) a admis că poate fi uneori „periculos”, însă singura modificare a strategiei sale a fost că și-a avertizat cei 23.000 de membri să fie „mai discreți” atunci când își pun la cale acțiunile.

„NU discutați despre activitățile noastre și nu faceți niciun plan de acțiune pe wall-ul Facebook. Nu planificați niciodată cu un străin ceva legat de munca noastră, pe Facebook. Este neîndoios că dușmanii vor sta la pândă după postările noastre, așadar fiți foarte precauți”, îndeamnă liderii mișcării The Rose City. Acesta este un grup antifa fondat în 2007 în Portland, Oregon, și este cel mai vechi grup antifa activ din Statele Unite. Din 2016, Rose City Antifa este unul dintre cele 9 capitole ale coaliției The Torch Network.

Citiți și:  Neo-marxiștii buzoieni promovează integrarea migranților în timp ce românii n-au de muncă

Facebook și-a adaptat politica referitoare la organizații și persoane cu grad ridicat de risc și s-a angajat să aibă „o reacție adecvată în fața organizațiilor și mișcărilor care au demonstrat că aduc riscuri semnificative siguranței publice”. În luna august, faimoasa rețea socială, care pledează pentru libertatea de expresie încă de la înființarea sa, a anunțat că a pus la punct instrumente care să contracareze astfel de grupări teroriste.

Un grup de monitorizare media și-a exprimat surpriza că pagina The Rose City Antifa este încă funcțională. Orașul din Oregon se confruntă de peste 100 de zile cu demonstrații antirasiste, care au marcat acte brutale de intervenție a poliției contra protestatarilor membri ai grupărilor antifa.

Pa pentru Antifa?

Antifa este o grupare de stânga radicală ce îşi are originile în lupta împotriva fascismului. Cel mai probabil numele de Antifa a fost asociat în anii 1920 şi cu precădere în anii 1930, cu mişcarea din Germania împotriva fasciştilor europeni. Mark Brau, autorul lucrării „Antifa: Anti-fascism”, spune că renaşterea mişcării a avut loc în ani 80′ în SUA, prin gruparea Anti-rasism. Acţiunile sale s-au rezumat în mare parte la confruntări cu grupurile de neonazişti la concerte punk. Mişcarea a fost în mare parte inactivă până la ascensiunea la putere a lui Donald Trump.

Citiți și:  Neo-marxiștii buzoieni promovează integrarea migranților în timp ce românii n-au de muncă

Ca doctrină, ei luptă împotriva neonazismului, fascismului, supremaţiei albilor, rasismului şi homofobiei. Există multe grupuri şi ideologia lor diferă. Ei provin din medii sociale şi politice variate, dar sunt uniţi de opoziţia faţă de fascism şi atitudinea lor anti-guvernamentală. Conform BBC ei văd autoritarismul înfiorător în actuala administraţie americană şi doresc să formeze o mişcare care să izoleze cu adevărat politicile lui Trump.

Pe 9 august, Procurorul general William Barr a definit organizaţia Antifa drept un grup revoluționar care intenționează să stabilească socialismul sau comunismul în Statele Unite. În urma protestelor incendiare și manifestărilor de o brtualitate radicală din vara aceasta de pe teritoriul Statelor Unite, președintele Trump a anunțat, la rândul său, că va cere ca mișcarea antifascistă Antifa să fie declarată organizație teroristă, informează Daily Mail.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu