FACEBOOK investeşte în „telepatia” neuroştiinţifică ce POATE CITI MINTEA OMULUI şi îi poate raporta gândurile către Agenţia Naţională de Securitate

Facebook investeşte în tehnologia „telepatia” neuroştiinţifică, ce poate citi mintea omului şi îi poate raporta gândurile către Agenţia Naţională de Securitate

(Natural News), Mark Zuckerberg si echipa sa de ingineri sociali speră să împingă platforma Facebook. cu un pas mai aproape de unicitate prin dezvoltarea unor noi modalități de a invada mintea umană, în scopul de a spiona gândurile oamenilor. Potrivit rapoartelor, gigantul social media a însărcinat o echipa de cercetători neurologi cu dezvoltarea unei aşa-numite „interfeţe creier-calculator”, care se presupune că va permite utilizatorilor să comunice între ei telepatic, permițând în același timp Facebook să intercepteze acest flux de comunicare pentru o monitorizare continuă.

Cunoscută în mod public ca „Building 8,” sau echipa B8, oamenii care lucrează la proiect folosesc neuroştiinţa avansată si ingineria electrică pentru a construi o platformă prin care va fi posibilă într-o zi pentru Facebook folosirea inteligenței artificiale pentru a explora gândurile și mișcările creierelor utilizatorilor în scopul de a le exploata. Tehnologia va avea abilitatea de a „capta un gând”, ca să cităm cuvintele lui Zuckerberg, care a explicat modul în care va funcţiona totul la o sesiune de întrebări și răspunsuri la care a participat în 2016.
În esență, tehnologia va da platformei Facebook posibilitatea de a intra în creierul uman și de a extrapola tot ceea ce se întâmplă acolo, preluând aceste informații „în forma lor ideală și perfectă din cap și împărtăşindu-le lumii”, spune Zuckerberg. „Echipa B8 va aplica dezvoltarea descoperirii stilului DARPA la intersecția științei ambițioase cu dezvoltarea produsului”, arată un anunț de locuri de muncă postat de Facebook despre ceea ce va atrage după sine noul proiect. „Acesta va funcționa cu termene agresive, fixe, cu utilizarea pe scară largă a parteneriatelor în universități, întreprinderi mici și întreprinderi mari.”

Folosirea Facebook contribuie la aservirea umanității de către mașini

Într-o încercare de a contopi oamenii cu mașinile, această ultimă încercare Facebook este un coşmar absolut al intimităţii şi securităţii, care amenință să permită accesul aproape nelimitat în creierul uman prin sisteme computerizate avansate. La fel cu modul în care „Alexa”, vocea din Amazon, poate asculta discursuri și urma comenzile, proiectul Facebook B8 va fi capabil să asculte și să urmărească gândurile unei persoane.
O ramificare alarmantă a unei astfel de perspective este ideea că Facebook ar putea lucra mână-n mână cu programele de spionaj guvernamentale, cum ar fi cele de la Agenția Națională de Securitate (NSA), ar putea avea acces la gândurile private ale indivizilor care ar prefera să le păstreze pentru ei înșiși. Încercarile Facebook de a crea o experiență mai „realistă și mai captivantă” prin intermediul produselor sale, ar putea sfârși prin a crea o închisoare a gândurilor de proporții epice. (Pe aceeaşi temă: Citiți despre invaziile tehnologice în viaţa privată pe PrivacyWatch.news)

Dacă o astfel de tehnologie se va realiza vreodată, rămâne de văzut, dar aceasta cu siguranță nu ar fi prima dată când Facebook forţează limitele de spionaj și control – și nici nu este prima dată când tehnologia extinsă a Facebook a avut astfel de baze infame.

Oficialii Facebook susțin că utilizatorii care urmează să devină ținte de monitorizare guvernamentală activă sau de supraveghere vor fi notificaţi în prealabil, ceea ce sugerează că orice persoană care nu a primit o astfel de notificare probabil nu are de ce să-şi facă griji în ceea ce privește spionajul. Dar o declarație dată de șeful de securitate Facebook Alex Stamos despre politica companiei cu privire la aceasta, deduce că numai „atacurile” guvernului vor fi supuse unei astfel de notificări, și ce anume exact constituie un atac?
„In timp ce noi am luat întotdeauna măsuri pentru a ne asigura conturile pe care le considerăm a fi fost compromise, am decis să arătăm acest avertisment suplimentar, dacă avem o suspiciune puternică că un atac ar putea fi sponsorizat de guvern”, spune Stamos. „Noi facem acest lucru, deoarece aceste tipuri de atacuri tind să fie mai avansate și periculoase decât altele, și noi încurajăm oamenii afectați să ia măsurile necesare pentru a asigura toate conturile lor on-line.” Sursa: OrtodoxInfo

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *