Facebook a donat 10.000 de dolari unui politician care luptă împotriva legalizării căsătoriilor gay

facebook_update_button_62698800

Reţeaua de socializare Facebook a donat o sumă de 10.000 de dolari unui politician din statul american Utah, Sean Reyes, care luptă împotriva legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, potrivit huffingtonpost.com.

Donaţia a fost făcută în luna mai, în timpul campaniei de realegere a lui Sean Reyes în funcţia de procuror general al statului american Utah. Acesta a devenit celebru după ce a contestat o hotărâre judecătorească care ar putea duce la legalizarea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex în statul Utah, scrie Mediafax.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat, pentru The Huffington Post, că reţeaua de socializare are o reputaţie solidă în chestiunile care privesc drepturile persoanelor gay, însă deciziile privind susţinerea financiară acordată unui candidat au la bază mai multe aspecte.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

„(…) luăm deciziile privind ce candidat să susţinem bazându-ne pe întregul portofoliu de chestiuni importante pentru business-ul nostru, nu doar ţinând cont de un singur aspect. O donaţie pentru un candidat nu înseamnă că suntem de acord cu orice decizie politică sau poziţie a candidatului respectiv. Am făcut această donaţie din aceleaşi motive pentru care am donat şi pentru procurorul general care are un punct de vedere opus cu privire la această chestiune – pentru că aceştia şi-au luat un angajament privind inovarea şi promovarea unui internet liber”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Si-a împuscat fiica de doar 16 ani! Toata lumea este în stare de șoc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.