“Extremismul de dreapta” în creştere

nationalisti-germani

“Extremismul de dreapta” şi atacurile la adresa imigrantilor sunt fenomene în creştere în Germania, conform unui raport dat publicităţii duminică de presa care îl citează pe Holger Muench, şeful Biroului Poliţiei Criminale Federale. Într-o conferinţă cu miniştrii regionali de interne acesta a declarat că “s-a constatat o creşetere semnificativă la nivel naţional a numărului infrcaţiunilor xenofobe”.

Cele mai recente incidente menţionate de oficialul german au legătură cu incendierea joia trecută a trei clădiri din oraşul Vorra care urmau să fie transformate în centre de azil pentru străini. Pe pereţii imobilelor au fost desenate “slogane rasiste” şi cruci încârligate (svastici).

Conform serviciilor secrete germane, în ţară ar activa cel mult 22.000 de “extremişti de dreapta”, mai mult de un sfert dintre aceştia fiind catalogaţi drept “neo-nazişti”. 10.000 sunt consideraţi persoane cu un “potenţial militant” puternic.

O creştere a incidentelor atribuite “extremei drepte” a fost semnalată mai cu seamă în regiunile estice. Spre exemplu, în landul Saxonia numărul infracţiunilor îndreptate contra străinilor a crescut la 179, comparativ cu 152 anul trecut, ajungând la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *