Extrema dreapta poloneza s-a lansat in cursa pentru Parlamentul European

kongres_RN_Wg_big

Mişcarea Naţională Poloneză (Ruch Narodowy, RN), formaţiune de extrema dreaptă care grupează zeci de mici organizaţii naţionaliste, ultracatolice şi antieuropene, a anunţat, marţi, la Varşovia, că se lansează în cursa pentru Parlamentul European (PE), informează AFP, citată de Mediafax.

„Vom prezenta liste de zece candidaţi în fiecare dintre cele 13 circumscripţii. Odată ajunşi în Parlamentul European, noi vom lupta împreună, cu alte mişcări eurosceptice, împotriva federalismului şi centralismului european al Bruxelles-ului”, a declarat Robert Winnicki, liderul RN.

Mişcarea Naţională Poloneză îşi doreşte să formeze o coaliţie cu Partidul pentru Independenţa Marii Britanii al lui Nigel Farange, Frontul Naţional Francez al lui Marine Le Pen, sau cu Jobbik a lui Gabor Vona, mişcarea radicală de dreapta din Ungaria.

Citiți și:  „Turismul avortului“ susținut de ministrul Sănătății din Suedia, pentru femeile poloneze: Veniți aici să vă ucideți copilul!

„Acestea sunt partidele cu care vrem să creăm o alianţă în cadrul PE, pentru a schimba Europa, pentru a încheia cu Tratatul de la Lisabona şi pentru a milita în favoarea unei alianţe a naţiunilor”, a mai spus Winnicki.

Alegerile pentru Parlamentul European reprezintă primul test electoral al Mişcării Naţionale Poloneze, care susţine că are între 5.000 şi 10.000 de mebri.

Până în prezent, RN s-a remarcat prin organizarea în mai multe oraşe din Polonia a unor „marşuri pentru independenţă”, cu ocazia Sărbătorii Naţionale, pe 11 noiembrie.

Marşurile respective au degenerat şi au dat naştere la ciocniri cu contramanifestanţi antineonazişti.

„Vom lupta împotriva ofensivei ideologiei de stânga şi liberale impuse de Bruxelles, care este în contradicţie cu ideologia naţională poloneză, fondată pe valori creştine”, a afirmat Krzysztof Bosak, numit şef de campanie electorală pentru scrutinul european care va avea loc în mai.

Citiți și:  VIDEO / Poponari agresivi - luati pe sus de politie. Zeci de depravati arestati

RN se declară împotriva familiei homosexuale, apărând-o pe cea tradiţională formată în urma uniunii între un bărbat şi o femeie, pledează pentru păstrarea monedei naţionale, zlotul, se opune pactului climatic, defavorabil economiei Poloniei, şi doreşte ca principala sursă de energie a acestei ţări să rămână cărbunele.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile