Extratereștrii trăiesc aici? DESCOPERIREA specialiștilor care schimbă totul despre OMENIRE.

Un Super-Pământ uriaș, la doar șase ani-lumină distanță, ar putea avea potențial să adăpostească viață primitivă, au descoperit cercetătorii.

Barnard b (sau GJ 699 b) este o planetă „Super-Earth” recent descoperită, care orbitează steaua lui Bernard, devenind al doilea sistem solar cel mai apropiat de Pământ.

Planeta se crede a fi extrem de rece, temperaturile fiind similare cu luna lui Jupiter, Europa, de aproximativ -150 grade Celsius.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că ar putea avea un nucleu de fier/nichel fierbinte și o activitate geotermală sporită, care ar permite apariția vieții.

„Încălzirea geotermală ar putea susține „zone de viață” sub suprafața sa, asemănătoare lacurilor subterane din Antartica”, a declarat astrofizicianul Universității Villanova, Edward Guinan, la a 223-a ediție a Societății Americane de Astronomie din Seattle.

”Observăm că temperatura la suprafața Europei, una dintre lunile lui Jupiter, este similară cu cea a lui Barnard b, dar, datorită, încălzirii mareelor, Europa probabil are oceane sub suprafața de gheață”, a mai spus el, conform Daily Mail.

Steaua lui Bernard este numită după E.E. Bernanrd de la Observatorul Yerkes, care a descoperit-o în 1916.

Este aproape invizibilă cu ochiul liber, chiar dacă se află la o distanță de doar șase ani-lumină de Pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *