Exterminarea omenirii intră într-o nouă fază ? În SUA se propune purtatul a două măști deodată de către aceeași persoană

Exterminarea omenirii intră într-o nouă fază ? În SUA se propune purtatul a două măști deodată de către aceeași persoană

În această dimineață, la mai puțin de o lună după ce a fost detectată în SUA, varianta britanică a covid a fost găsită în cel puțin 23 de state. Experții din sănătate avertizează că acesta ar putea deveni tulpina dominantă până în martie. Dr. Paul Simon, șeful Departamentului de Sănătate Publică al districtului Los Angeles (California): ”Tulpina are potențialul de a se răspândi foarte repede în această țară”.

În timp ce cercetătorii fac eforturi pentru a determina dacă această tulpină are o rată mai mare a mortalității, este clar că tulpina se transmite mult mai ușor. Pentru a preveni un nivel mai dezastruos al epidemiei, doctorii spun că a venit momentul să purtăm două măști. Dr. Ashish Jha, Decanul Facultății de Medicină Publică de la Universitatea Brown: ”Nu e un lucru pe care să-l cântărești prea mult. Ar trebui să luăm măști de o mai bună calitate. Oamenii ar trebui să poarte măști de o calitate mai bună imediat, mai mult sau mai puțin”.

În timp ce măștile N95 sunt în continuare standardul de aur (blocând 95 % din particulele virale), ele pot fi mai greu de găsit, și ar trebui rezervate pentru lucrătorii medicali. Acum, experții spun că a doua cea mai bună soluție ar putea fi purtatul a două măști deodată. Linsey Marr, profesor de inginerie civilă și de mediu la Politehnica din Virginia (Massachussets): ”Purtarea a două măști deodată ajută la îmbunătățirea abilității de filtrare a măștii în ambele direcții. Deci te ajută pe tine să te protejezi mai bine, și-i ajută pe ceilalți”.

Cercetătorii de la Politehnica din Virginia au constatat că a pune două măști de pânză una peste alta crește eficiența de la 50 % la 75 %. Iar purtatul unei măști cu trei straturi (trei măști) poate bloca până la 95 % din particulele virale, asigurând o protecție aproape ca a măștilor N95. Acestea sunt ideale pentru așa numitele ”situații de mare risc”, precum călătoriile, mersul la cumpărături, socializarea. Linsey Marr: ”Vrei să porți cea mai bună mască posibil, care include mai multe straturi, în mod ideal include și ceva material filtrant, și se potrivește foarte bine pe față”.

Experții susțin că purtatul unei singure măști medicale de calitate slabă (precum cele KF94), sau o mască cu două straturi (două măști) și cu o pânză deasă, va procura un nivel de bază al protecției, dacă măștile se potrivesc pe față în mod adecvat. Treaba e: mai multe straturi, mai multă protecție; iar protecții de față care nu se potrivesc bine și au un singur strat nu sunt deajuns.

(Știre de la NBC news)

” – Deci soluția e să se pună mai multe straturi. Dar este una din ele care ar trebui să fie deasupra, iar o altă mască anume să fie dedesubt ? Care-i treaba ?”

” – Da. Există un pic de strategie la treaba asta. Ați văzut cu toții măștile medicale de acest tip. Asta ar trebui pusă prima în caz că o ai, apoi masca din material ar trebui pusă deasupra. Amândouă ar trebui să se potrivească bine pe față”.

Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *