EXPLOZIV Planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța

În dosarul DIICOT în care interlopul bănățean Lucian Boncu a fost trimis în judecată pentru că a ordonat asasinarea jurnalistul Dragoș Boța, apar informații explozive. Un avocat din Timișoara a recunoscut că știa de planul de asasinare a ziaristului.

Astfel, s-a aflat ce i-a recomandat lui Boncu și cine este interlopul implicat în incendierea mașinii

Boncu apare într-o înregistrare făcută de DIICOT, în 28 iunie 2019, în apartamentul său din Giroc, în dosarul traficului de cocaină, discutând cu „cârtița” sa din Poliția Timiș, Dragan Ilin, și cu prietena acestuia. La un moment dat, Boncu a comentat ce auzea la televizor despre scandalul de la Caracal și le-a mărturisit celor doi: „Vrei să-ți zic ceva? Io, dacă io… vă zic personal. Dacă nu era poliția și legea așa să fie, eu cel puțin trei – patru morți aveam până acum, io. Pe Boța îl omoram sigur, pe Taloș îl omoram sigur, deja sunt doi morți. Nu că îl băteam, îl omoram și crede-mă că veneam și beam bere. N-am scupule, în viața mea n-am avut scupule față de…”.

Pistol pentru asasinarea lui Dragoș Boța
După ce Dragoș Boța publicat informația că Boncu l-a „sifonat” pe dealerul său de cocaină, Radu Novac, zis „Jack”, la structura centrală a DIICOT, liderul interlop i-a convocat în 10 septembrie 2019 pe oamenii săi de încredere la restaurantul Cuina, unde Rafa Bogdan a adus de la Caransebeș pistolul cu care trebuia împușcat jurnalistul, arma fiindu-i predată lui Gavrilă Nicolae. Anchetatorii au pus la dosar fotografii în care Boncu apare alături de Rafa Bogdan sau Nicolae Gavrilă. De asemenea, la întâlnire a participat și polițistul Dragan Ilin.

Într-o altă înregistrare, din 20 aprilie 2020, în care discută Alin Huc, Dragan Ilin și avocatul acestuia, Carin Antonescu, reiese că în 11 septembrie 2019 polițistul i-a spus despre planul lui Boncu avocatului, dar acesta i-a transmis lui Boncu să amâne operațiune de executare pentru că era prea aproape de momentul publicării articolului, scrie pressalert.ro.

Lucian Boncu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pe 29 mai, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

El a fost reținut marți, 1 iunie, de carabinieri în localitatea Latina de lângă Roma, unde fugise de sub nasul polițiștilor români.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!