EXPLOZIV Condamnat pentru tentativa de omor, se afla acum pe lista USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor

Scandalul de la Primăria București dintre consilierii generali de la USR-PLUS și cei de la PNL a blocat miercuri votarea bugetului Capitalei. Miza ar fi dreptul de semnătură pe care îl cer cei de la USR-PLUS pentru viceprimarul Horia Tomescu, un apropiat de-ai lui Vlad Voiculescu, ca să poată numi managerii celor 19 spitale din subordinea municipalității și reprezentanții Primăriei Capitalei în consiliile de administrație ale acestor unități sanitare, spun surse politice.

Printre oamenii pe care Horia Tomescu i-ar vrea în consiliile de administrație ale spitalelor este și Răzvan Marian Apostol, fost șef serviciu în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), numele acestuia fiind trecut pe lista celor susținuți de consilierii generali USR-PLUS, au spus sursele citate, pentru GÂNDUL.RO.

Răzvan Marian Apostol are o condamnare pentru o tentativă de omor. În iulie 2004, când avea 20 de ani, Apostol a înjunghiat-o, de mai multe ori, pe fosta lui iubită. Acesta i-a tăiat gâtul tinerei chiar la intrarea în căminul Grupului Școlar Agricol „Viaceslav Harnaj” din București.

Contactat de Gândul, Răzvan Marian Apostol a refuzat să vorbească despre tentativa de omor comisă în 2004. Întrebat dacă el este cel despre care presa a relatat în 2004 că și-a înjunghiat fosta iubită, Apostol a spus:

Acum sunt un alt om.

Și-a înjunghiat fosta iubită în spate și a tăiat-o la gât
Răzvan Marian Apostol avea 20 de ani în anul 2004, când a fost arestat, după ce a încercat să-și ucidă fosta prietenă. Rănit în dragoste, Apostol și-a atacat fosta iubită când aceasta iesea din căminul unui liceu cu profil agricol, unde tânăra fusese să viziteze o prietenă.

Înarmat cu un cuțit, Apostol a lovit-o atunci, de mai multe ori, în gât și în spate. Atacatorul a fost imobilizat de jandarmii care păzeau căminul și care au chemat ambulanța.

Victima a fost transportată, în stare gravă, la Spitalul Militar Central, unde a fost operată de urgență. La momentul atacului, tânăra avea 20 de ani și era studentă în anul I la Facultatea de Geografie.

Șef serviciu la ASSMB după câțiva ani de la ieșirea din penitenciar
După ce și-a ispășit pedeapsa, Răzvan Marian Apostol și-a terminat studiile la o universitate particulară și a lucrat, timp de doi ani, ca șef al unei echipe de instalatori, apoi alți doi ani la o pizzeria și ca administrator al unei asociații de proprietari. Alți cinci ani a fost angajat al unei firme care a obținut numeroase contracte de la primării și spitale.

Din anul 2019, când era angajat la firma respectivă, Apostol a ajuns la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, într-o funcție de conducere, el fiind numit șef serviciu.

Oficiali din cadrul ASSMB au declarat, pentru Gândul, că Răzvan Marian Apostol nu mai deține acum o funcție de conducere, dar este în continuare angajat al instituției din subordinea Primăriei Capitalei.

Din poziția de angajat al ASSMB, Apostol a ajuns printre propunerile USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei, potrivit unor surse politice.

Refuzul primarului Nicușor Dan de a valida propunerile pentru managerii spitalelor municipalității și membrilor din CA ale acestor unități și de a-i da puteri depline viceprimarului Horia Tomescu ar fi generat reacția consilierilor generali USR-PLUS, care nu au vrut să voteze proiectul de buget al Primăriei Capitalei, estimat la 6,9 miliarde de lei. Miza ar fi, spun surse politice, bugetul de 355 milioane de lei al ASSMB.

Oficial, consilierii USR-PLUS susțin că nu votează bugetul pentu că veniturile din bugetul pentru 2021 sunt ”nerealiste și umflate”, iar Nicușor Dan nu ar fi făcut nicio „reformă în administrație sau spitale”.

Și-a cumpărat trei terenuri și o casă de când lucrează la ASSMB
Răzvan Marian Apostol ocupa, la data de 22 mai 2020, o funcție de șef serviciu. Din această poziție a depus atunci o declarație de avere, în care a trecut trei terenuri intravilane și un apartament în sectorul 6, toate cumpărate cu un an înainte să ajungă șef la ASSMB.

Apostol deține două autoturisme – un Audi și un Land Rover –, din 2013 și 2014, iar în 2019 a vândut două mașini, cu 22.000 de euro și, respectiv, 7.000 de euro.

Angajatul ASSMB are datorii de peste 310.000 de lei, credite pe care le-a luat de la trei bănci, în 2018.

Răzan Apostol a avut în 2019, un salariu de 47.928 de lei ca angajat al ASSMB, alți 16.068 de lei de la firma respectivă și 7.358 de lei ca administrator al unei asociații de proprietari.

Lista viceprimarului Tomescu conține și alte nume controversate
În același timp, pe lista URS-PLUS se regăsesc și alte nume care ridică semne de întrebare. Potrivit stiripesurse.ro, printre propunerile lui Horia Tomescu se numără Alexandra Cacioianu, propusă pentru spitalul Colțea. Aceasta este fiica milionarului Virgil Cacioianu, fost director al Șantierului Naval Giurgiu. În calitate de administrator al SC Avemar, fiica omului de afaceri s-a făcut remarcată printr-o serie de contracte controversate cu diverse instituții de stat, între care compania Romsilva și Administrația Porturilor Fluviale.

Un alt nume propus de Horia Tomescu este, potrivit sursei citate, cel al lui Cristian Plută. Acesta a fost adus la ASSMB de fosta administrație PSD, dar, între timp, ar fi devenit un apropiat al viceprimarului Tomescu, urmând să facă parte din CA-ul a trei spitale din Capitală – spitalul clinic de nefrologie ”Carol Davila”, spitalul clinic de chirurgie ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” și spitalul clinic ”Sfânta Maria”.

Propunerea USR PLUS are, potrivit st însă, două probleme. Una se referă la faptul că Plută Cristian este fostul director de investiții și actualul director general adjunct din cadrul ASSMB. Adică în instituția pe care liderii USR PLUS o acuză ca fiind nereformată.

A doua problemă, scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro, sunt afacerile controversate ale lui Cristian Plută care, printre altele, a acordat prin negociere directă un contract de două milioane de euro firmei Eco Green Light, fiind implicat și în scandalul lucrărilor supraevaluate de la spitalul clinic de copii ”Dr. Victor Gomoiu”.

Un alt nume propus pe listele USR-Plus este cel al Eleonorei Manuc. Angajată a ASSMB, aceasta are o experiență de 6 ani în cadrul companiei Romanian Soft Company, fondată de Sebastian Vlădescu. Despre această companie se știe că a derulat afaceri cu spitalele din București.

Un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al Claudiei Pleșan. Aceasta a intrat în vizorul DNA, fiind cercetată în scandalul doctoriței cu diplomă falsă de la Spitalul Ilfov.

Lista respectivă mai este completată și de numele Monicăi Mocanu, propusă pentru spitalele ”Dr. I. Cantacuzino” și ”Filantropia” ce a fost în trecut profesor de liceu și angajată a Companiei Apa Târgoviște, iar din 2018 este angajată a ASSMB și Olguța Rusu, propusă pentru CA-ul spitalului de pneumoftiziologie ”Sf. Ștefan”, care timp de 12 ani ar fi activat în cadrul firmei Mike International SRL Voluntari, specializată în comerțul cu ridicata al produselor cosmetice și de parfumerie.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!