fbpx
GENERAL

Explodeaza facturile in luna iulie. Romanii, ingenuncheati de prețurile energiei electrice

Cum sa platesti mai putin la factura de curent electric

Românii scot tot mai mulți bani din buzunar pentru a plăti facturile de energie electrică. Scumpirile se țin în lanț. Zilele de 14 și 15 iulie au înregistrat un nou record de consum maxim brut de energie electrică.

Specialiștii au avertizat că facturile românilor în materie de energie electrică vor exploda în luna iulie. Potrivit estimărilor acestora, românii vor plăti prețuri mai mari cu până la 13% în luna iulie, pentru consumul de energie. Zilele de 14 și 15 iulie au înregistrat un nou record de consum maxim brut de energie electrică.

Facturi uriașe la curent electric
Facturile românilor pentru curent electric explodează. Miercuri, 14 iulie, consumul maxim instantaneu a fost de 8.617 MW, consumul maxim orar 8.489 MW, iar consumul mediu al zilei 7.436 MW, potrivit unui comunicat al Transelectrica.

Joi, 15 iulie, consumul maxim instantaneu a fost de 8.687 MW, consumul maxim orar 8.552 MW, iar consumul mediu al zilei 7.474 MW.

Pe fondul caniculei raportate în ultimele zile în țară, valorile consumului național de energie, pe timpul verii, au atins recorduri istorice. Pe lângă fenomenele meteo, trebuie menționat că românii care nu au încheiat un contract de furnizare pentru energie electrică pe piața concurențială vor plăti facturi mai scumpe. Conform statisticilor Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) în această situație se află în jur de 50% dintre abonații casnici.

Maximul ultimilor 20 de ani. Luna iulie aduce scumpiri cu până la 13% la energia electrică
Consumul de energie electrică din luna iunie a fost cel mai ridicat din valorile înregistrate în ultimii 20 de ani, în contextul valului de căldură care a lovit țara. În luna iunie, față de luna anterioară, energia electrică s-a scumpit cu peste 30% mai scumpă. Potrivit specialiștilor, luna iunie 2021 a înregistrat scumpiri mai mari decât în luna ianuarie a anului 2017. A fost cea mai scumpă lună din istoria bursei de electricitate OPCOM.

Valoarea instantanee maximă atinsă a fost de 8434 MW, la ora 12:48, valoarea medie orară a fost de 8349 MW, în intervalul orar 13.00-14.00. Consumul mediu al zilei a fost de 7298 MW.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.