Expertii de la Institute for Health Metrics an Evaluation despre evoluția pandemiei în România. Cel mai dramatic moment ar putea fi atins pe 2 decembrie

Noi date alarmante despre infectările cu COVID dau fiori reci pe șira spinării autorităților din România.

Potrivit unei predicții realizate de Institute for Health Metrics an Evaluation (IHME) din cadrul Universității Washington, mortalitatea COVID-19 ar putea ajunge în România la 18.6465 de decese până la 1 februarie 2021.

Măsurătoarea realizată de IHME este bazată pe trendul actual al mortalității provocate de coronavirus în România.

În cel mai bun caz, purtarea măștii de unică folosință pe scară largă ar putea reduce numărul deceselor la 17.435, se mai arată în graficul IHME.

Numărul deceselor se poate dubla în următoarele 3 luni

Din martie și până în prezent, în România s-au înregistrat 6.318 decese provocate de COVID-19. Potrivit predicțiilor IHME, există șanse destul de mari ca în următoarele trei luni să se înregistreze un număr aproape dublu de decese decât cel total înregistrat de la începutul pandemiei până azi.

În ceea ce privește numărul infecțiilor zilnice, media la 1 februarie, pe actuala proiecție, ar fi de 5.969 de cazuri noi zilnice.

Referitor la capacitatea de terapie intensivă a spitalelor, aceasta ar putea fi depășită în următoarele trei săptămâni.

Cel mai dramatic moment ar putea fi atins pe 2 decembrie

Oamenii de știință susțin că momentul cel mai dramatic ar putea fi atins pe 2 decembrie, când necesarul de locuri la Terapie Intensivă ar putea depăși cu aproape 40% resursele existente în prezent.

În primele zile ale iernii, la începutul lunii decembrie, oamenii de știință susțin că vom atinge vârful de infectări zilnice, existând posibilitatea fie raportate 21.000 de noi cazuri pe zi. În cazul în care autoritățile ar relaxa restricțiile deja existente, numărul de infectări zilnice ar putea depăși 100.000 de cazuri în 24 de ore.

Situație alarmantă în România

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

149.741 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.391 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482. Dintre acestea, 828 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.055.989 de teste. Dintre acestea, 19.292 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.948 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.344 la cerere.

Sursa: evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *