Expertii lanseaza un AVERTISMENT DUR: Lumea intră într-o „epocă a pandemiilor”!

„Sunt posibile noi valuri epidemice, mai ales în țările cu acoperire vaccinală redusă”, spune un grup de 26 de oameni de știință în raportul publicat pe site-ul Comisiei Europene. „Nicio țară nu va fi în siguranță până când nu vor fi în siguranţă toate țările”

Oamenii de știință: „SARS-CoV-2 va fi endemic, sunt posibile noi valuri”
Lumea intră într-o „epocă a pandemiilor”, afirmă un grup format din 26 de oameni de știință din întreaga lume în raportul publicat pe site-ul web al Comisiei Europene la Global Health Summit și relansat de Institutul Superior de Sănătate din Italia, conform rainews.it

„Eforturile actuale de a înfrunta Covid-19 ar trebui să includă investiții în resurse umane și în formarea acestora, în pregătire și în răspunsul la amenințările globale pentru sănătate”.

Nicio țară nu va fi în siguranță până când nu vor fi în siguranță toate țările
„Probabila traiectorie a SarsCoV2 este cea a unei epidemii endemice, cu focare sezoniere din cauza scăderii imunității naturale, a acoperirii insuficiente a vaccinului la nivel mondial și / sau apariției de noi variante care nu sunt controlate de vaccinurile actuale. Sunt posibile noi valuri epidemice, în special în țările cu o acoperire de vaccinare scăzută”, spun oamenii de știință. „Echitatea globală în accesul la resurse”, avertizează aceştia „este atât un imperativ moral, cât și o exigenţă critică pentru controlarea pandemiei”.

„Nicio țară nu va fi în siguranță până când nu vor fi în siguranță toate țările”, este principalul mesaj al raportului, așa cum menționează Institutul Superior de Sănătate (ISS) pe site-ul său web.

Grupul de 26 de oameni de știință a fost creat de președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen și de premierul italian Mario Draghi, în calitate de președinte al G20, în vederea Summit-ului Global Health Summit de vineri. Mesajul este clar: „pandemia nu va înceta fără un acces universal la resurse”, avertizează oamenii de știință din cadrul grupului de experți științifici ai Summitului Global al Sănătății, co-prezidat de Peter Piot, „consilier special” al președintelui Von der Leyen și de președintele ISS, Silvio Brusaferro.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație