Experimentul unui doctor! Afectează masca de protecție respirația umană?

Un doctor britanic a postat recent pe internet în care arată ce se întâmplă cu nivelul de oxigen respirat în momentul în care purtăm o mască de protecție. Medicul atrage atenția că saturația oxigenului nu se schimbă în momentul în care acoperim gura și nasul cu o mască.

Un chirurg britanic a postat recent un clip videoclip pe internet în care face o demonstrație practică, în timp ce este conectat la un aparat, despre ce se întâmplă cu respirația când porți mască de protecție.

„Vreau să fac un anunț public, dacă îmi permiteți, privind purtatul măștii și saturația oxigenului. Acest dispozitiv de pe degetul meu măsoară saturația de oxigen din sânge și pulsul. Numărul de aici arată saturația de oxigen. Între 94 și 100 este normală. Nu am probleme respiratorii, așa că la mine este în jur de 99. Numărul de jos arată pulsul, peste 100 este prea rapid și al meu este rapid, pentru că trebuie să înregistrez acest videoclip.

Acum îmi voi pune o mască, e ceva ce fac în mod constant, dat fiind că sunt chirurg. Vă voi arăta că saturația oxigenului nu se schimbă. Măștile nu vă reduc nivelul de oxigen, este fals din punct de vedere medical”, a explicat Joshua Wolrich, medic chirurg, potrivit digi24.ro.

Atenționarea medicului pentru oameni

„Nu mai inventați lucruri! Nu mai ascultați oamenii care inventează lucruri și nu mai transformați acest lucru într-o chestiune politică! Măștile vă protejează pe voi și pe alții. Dacă vi se spune să le purtați, purtați-le! Nu mai fiți egoiști!”, și-a încheiat medicul demonstrația video.

În România, măştile de protecţie rămân obligatorii în spaţii publice închise, magazine, mall-uri, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Sursa; capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.