EXPERIENȚA TRAUMATIZANTĂ A TREI MINORI CU COVID-19. PLÂNGEAU DE FOAME ȘI DE SETE

Azi-noapte, trei copii cu COVID-19 au fost transportați de DSP, cu două microbuze SMURD, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, pentru a fi testați. Experiența lor, însă, a fost una traumatizantă.

Potrivit sesizării primite la Digi24, în cursul nopții de joi spre vineri, la „Marius Nasta” au ajuns două microbuze, cu câte 15 persoane confirmate cu coronavirus, pentru a fi evaluate. În microbuze erau și trei minori. Erau fără părinți, speriați și plecați de acasă de la ora 16.00.

Plângeau de foame și de sete și nu înțelegeau de ce sunt plimbați cu microbuzul, alături de persoane străine. Asistentele le-au dat apă, mere și biscuiți.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a spus că, din cauza numărul mare de infectări din ultima perioadă, pacienții ajung și noaptea la spital deoarece ambulanțele nu mai fac față pe parcursul zilei.

„La Institut, numărul cazurilor s-a triplat. Spitalele sunt suprasolicitate, se lucrează și ziua, și noaptea. Este important ca toți pacienții să fie evaluați, li se fac analize de sânge cu rezultat în câteva minute, radiografie cu expunere de scurtă durată. Se întocmesc documentele necesare și se discută cu pacienții. La institut se face internare de scurtă durată pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a vedea dacă este nevoie de internare.

În cazul pacienților aduși noaptea, pe măsură ce se termină evaluarea se cheamă ambulanțele și fiecare a fost trimis, individual, acasă. Este bine să se facă evaluarea, e important ca toți pacienții pozitivi să fie evaluați”, a spus Beatrice Mahler la Digi 24.

Coronavirus România
Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 2.566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *