EXCLUSIV: Instigatoare si CRIMINALI în Protecția Animalelor. Măgăriile „medicului” ISTRATE …EXPUSE!

Ne-am asumat o misiune grea in protectia animalelor , aceea de a incerca sa descriem obiectiv situatia adaposturilor publice sau private din Romania , persoanele si asociatiile ce sustin moral si financiar adaposturile groazei , si in acelasi timp , incercam sa sustinem micile asociatii si persoane fizice ce se ocupa cu adapostirea , ingrijirea si adoptia cainilor fara stapan prin promovarea acestora pe site-ul nostru.

O categorie cu totul aparte in protectia animalelor o au niste asa zis medici veterinari . Acestia au transformat suferinta animalelor fara stapan intr-o sursa de venit prin infometare , chin si eutanasiere .

Incepem seria de articole cu Emanuel Valentin Istrate

Impotriva lui Istrate incep sa se ridice din ce in ce mai multe voci inca din anul 2015 , an in care infiinteaza si asa zisa asociatie pentru protectia animalelor ASPA IVETS.

Devine din ce in ce mai evident ca “generozitatea “ lui Istrate de a pune la dispozitie cainilor grajdul din Barcea , nu a avut legatura cu salvarea acestora ci cu dorinta de profit a acestuia . Conditiile de la Barcea sunt greu de privit , “tratamentul medical “ este echivalentul unei torturi inimaginabile , suprapopularea de 3 ori peste autorizare si a realitatii ca bietii caini se sfasiau intre ei de foame nu l’au oprit pe istrate din a scoate caini din adaposturile publice , adaposturi unde fix el avea contracte Bragadiru si Mangalia.

Episodul Barcea se termina cu moartea prin infometare a 680 animale , chiar daca donatiile au depasit 21.000 euro cuantificati.

Incepe vanatoarea si uciderea in masa a cainilor fara stapan

Astfel , incheie contracte de prestari servicii , concesionare , gestionare a cainilor fara stapan cu primarii prin Felina Vet sau hotarari de aderare la asociatia ASPA Ivets In Ilfov , Calarasi \Fundulea , Braila , Constanta , Vaslui , Giurgiu.
Asa incep dramele iubitorilor de animale si reprezentativa este drama regretatei jurnaliste Cristina Topescu.
Exista o lege privind gestionarea cainilor fara stapan , legea prevede infiintarea de servicii specializate si infiintarea de adaposturi , unde cainii fara stapan sa cazati , hraniti si ingrijiti si promovati catre adoptii . Dar Consiliile locale au “ gasit “ “solutii alternative “ , in afara legii , pentru a concesiona aceste servicii catre firme terte sau prin ONG interpus.

Contracte de prestari servicii anulate de instantele de judecata, una dintre ele fiind anulata definitiv de Curtea de Apel Galati in data de 10.10.2019 (dosar nr. 2286/113/2018).

Pe langa ilegalitatea actelor administrative incheiate cu autoritatile locale si incalcarea drepturilor cetatenilor, ASPA IVETS si alte societati administrate de Manuel si Florentina Istrate sunt cercetate penal pentru infractiuni de evaziune fiscala (dosar nr. 3880/P/2017) si ucidere cu intentie, fara drept, a animalelor.

Detinem dovezi la faptul ca Florentina Istrate instiga la uciderea fara drept a cainilor fara stapan de catre persoane care nu au drept la practica veterinara si care au desfasurat si fara drept si actiuni veterinare in clinica pe care au detinut-o.

In perioada cuprinsa intre 2014 si 2017, in care acestia au prestat servicii veterinare pentru ASPA Bucuresti prima firma MAG MED VET SRL, au ucis un numar de 3.422 caini sanatosi.

Tot in aceeasi perioada, au intermediat adoptia a sute de caini pentru terte persoane care i-au trimis la export, cu destinatii necunoscute. In schimbul acestor intermedieri, sotii Istrate au obtinut de la persoanele respective sume de bani cu titlu de „servicii veterinare”.

Si acum detaliem
ASPA IVETS incaseaza pentru fiecare caine capturat si ucis intre 700 si 1000 lei.

ASPA IVETS nu inregistreaza cainii capturati in Registrul de evidenta al cainilor fara stapan, conform prevederilor legale, desi fiecare unitate administrativ-teritoriala cu care are contracte/protocoale plateste intre 700 si 1000 ron pentru fiecare caine ridicat si ucis (adresa 0466/1503/2019 emisa de DSVA Calarasi).

Prin ridicarea cainilor din diverse localitati si transportarea lor la adapostul detinut de acestia (in trecut Fundulea, Calarasi, in prezent Uzunu, Giurgiu – uniate neinregistrata sanitar-veterinar), sunt incalcate dispozitiile art. 12 alin. 5 din HG1059/2013 „Este interzisa mutarea cainilor fara stapan din zona in care se afla in alta zona”, incalcand astfel dreptul cetatenilor de a adopta si revendica animalele (atasam adresa DSVSA Giurgiu prin care se confirma ca unitatea de la Uzunu nu este inregistrata sanitar-veterinar si ca ASPA Ivets i s-a pus in vedere ca nu isi poate desfasura activitatea in unitate);

ASPA IVETS percepe ilegal taxe de revendicare/adoptie de la cetateni, in conditiile in care adoptia este gratuita (art 7, OUG 155/2001), iar taxele de revendicare nu pot fi percepute de catre reprezentanti.

VA URMA!

Citeste si – „De la mărire la decădere – sau Transformarea unui medic de duzină intr-un ucigaș”

Citeste si – VIDEO – Cine este cu ADEVĂRAT „deșteapta” Miri Plesea – iubitoarea de HINGHERI, iubitoarea lui Istrate + 5 lucruri despre ea