Exclusiv. Incredibila povestea a unei prostituate și a doi copii violați

Era ultima ei zi de libertate. La nici 21 de ani împliniţi Ileana Nicoleta urmează să mergă la închisoare pentru că ar fi săvârşit o faptă deosebit de gravă, care s-ar fi petrecut în 2014: complicitate la violarea unor minori. Doi băieţei care la vremea respectivă aveau 9 şi respectiv 7 ani. O poveste terifiantă.

Ileana este disperată. Procesul a durat până acum, în februarie 2020. Pe data de 17 februarie, când s-a dat sentinţa definitivă, a fost căutată seara acasă la părinţi de un echipaj de poliţie care să o ducă la închisoare. A fugit şi s-a ascuns. Gândul că merge după gratii complet nevinovată, după cum susţine ea, o înnebunea.

Vroia… Nici ea nu ştia ce vrea. Mai întâi, a vrut să se sinucidă. A trecut pe acasă, iar în camera ei, şezând în genunchi pe pat ca la rugăciune, a scris o scrisoare de adio păriţilor şi surorii ei mai mici. O scrisoare a deznădejdii, caligrafiată frumos şi scrisă foarte corect gramatical. Îşi cerea iertare părinţilor şi surorii ei. Au prins-o la timp. Nu şi-a mai dus gândul sinucigaş până la capăt.

Acum, Ileana Nicoleta trăieşte. De câteva zile în penitenciar. Atunci, a mai vrut un ultim gest disperat, prin care să-şi dovedească nevinovăţia pe care şi acum, încarcerată fiind, o susţine în continuare cu tărie. A vrut să facă un test poligraf. În timpul procesului, instanţa i-l refuzase, pe motiv că nu este probă la dosar. După gândul sinucigaş, a vrut să facă acest test pe banii ei, dar la un cabinet autorizat. Test al cărui rezultat oricum nu mai putea schimba sentinţa definitivă.

De aceea a şi fugit de poliţie când o căutaseră acasă după sentinţă. Nu ca să se sustragă executării pedepsei. Ci voia să-l facă pentru a le demonstra părinţilor şi celor care o cunoşteau că este nevinovată. Că nu făcuse acea grozăvie de care era acuzată.

O adolescentă care s-a certat cu părinţii

În anul 2014, Ileana Nicoleta s-a certat cu părinţii. Şi a decis să plece de acasă. S-a mutat la hotel. Era convinsă că poate lua viaţa în piept. După câteva zile, s-a mutat de la hotel la un bărbat, mai mare cu aproape 20 de ani decât ea. Îl cunoscuse pentru că fusese prietenul sororii ei mai mici, minoră ca şi ea.

La vremea aceea, Ileana avea mai puţin de 16 ani. Bărbatul la care se mutase avea peste 40. Era taximetrist şi avea doi copii, doi băieţei, făcuţi cu o femeie care-şi luase câmpii şi dispăruse. Se pare că astăzi este în Anglia, după ce a trecut prin Italia şi Spania. Nu a mai vrut să mai audă nici de soţ, nici de copii. Dar cei care-l cunosc pe bărbat spun că femeia a fugit de frica lui şi de bătăile pe care le încasa.

La vremea când Ileana Nicoleta s-a mutat la el, bărbatul lucra ca taximetrist. În schimbul găzduirii, fata ar fi trebuit să aibă grijă de cei doi copii. În scurt timp, au devenit amanţi. Apoi taximetristul şi-a pierdut licenţa şi nu a mai putut lucra. Nu mai aveau din ce trăi. Atunci i-a propus Ilenei să iasă la prostituţie. Măcar până se pune el din nou pe picioare, până își recapătă licenţa.

La început, fata nici nu a vrut să audă. A urmat clasicul şantaj, cu fotografii făcute în timp ce cei doi amanţi, sau concubini dacă vreţi, făceau sex. Dacă Ileana Nicoleta nu aceepta, urma ca ele să apară pe internet. A acceptat. Calvarul de a fi prostituată a durat mai bine de trei luni. Până când i-a spus fostului taximetrist că s-a săturat şi că pleacă.

A urmat din nou clasicul şantaj cu pozele. Fata nu a mai cedat de data asta. A spus că se duce la poliţie şi-l reclamă pentru proxenetism şi şantaj. Speriat, taximatristul i-a dat drumul, iar fata s-a dus la părinţii ei acasă.

Ameninţările cu moartea

Bărbatul de 40 de ani, pe nume Marius, a continuat să o caute pe Ileana şi după ce ea a plecat de la el. Îi dispăruse sursa de câştig. Fata însă nu a mai vrut să se mai întoarcă la el. Atunci au început ameninţările. Nu, nu cele cu publicarea imaginilor indecente. Ci unele mai dure: „Te fac de vorbeşti singură. Roagă-te să nu fii pe trecerea de pietoni, să nu intru şi eu în puşcărie, când dau cu maşina peste tine”.

Fata a reclamat la poliţie. Cel puţin aşa susţine. Dar nu s-a întâmplat nimic. Şi ameninţările au continuat, combinate din când în când cu rugăminţi şi promisiuni. Ileana a fost însă de neclintit. A rămas la părinţi.

O audiere de martor, încheiată cu o reţinere

La doi ani după ce plecase de la casa taximetristului, Ileana Nicoleta s-a trezit cu poliţia la poartă. Era în primăvara lui 2018. I s-a spus că este convocată pentru a da o declaraţie de martor, în legătură cu nişte minori. Abia la poliţie a aflat că de fapt este acuzată de complicitate la violarea celor doi băieţei. A fost reţinută pentru 24 de ore. A doua zi, judecătorul nu a confirmat mandatul de arestare preventivă. A fost plasată sub control judiciar, cu obligativitatea de a se prezenta de trei ori pe săptămână la poliţie. Împlinise deja 19 ani.

Pentru ce era cercetată ? Marius acuzase că în anul 2016, Ileana participase în calitate de complice la violarea copiilor săi. În fapt, Ileana, care stătea cu ei acasă, i-a imobilizat pe cei doi micuţi, iar copilul unei vecine, care la data respectivă avea 15 ani, i-a violat.

Procesul a durat până acum câteva zile, când atât violatorul, cât şi Ileana, au fost condamnaţi la închisoare. Ileana este de câteva zile după gratii.

„Nu mai eram de doi ani la el în casă”

În dosar există o neclaritate. Care, conform unui principiu de drept, ar fi trebuit să-i folosească acuzatei. Dar, lipsa aceasta din dosar a şi pus-o, practic, în imposibilitatea de a se apăra. Nu se precizează exact, dacă nu exact ziua, nici măcar luna, când a avut loc evenimentul încriminat. Când au fost violaţi cei doi băieţei? Nu se precizează decât „anul 2016”. Iar reclamaţia a fost depusă de taximetristul Marius abia în 2018.

Ileana declară însă: „În 2016 nu mai locuiam de doi ani împreună cu Marius. Plecasem din 2014. Ultima oară când am vorbit cu el era în 2015, când m-a ameninţat. Deci, eram în cu totul altă parte, atunci când spune că au fost violaţi copiii”.

Lipsa de la dosar a datei, face ca Ileana Nicoleta să nu poată avea un alibi. Nici ea, nici băiatul acuzat că a comis fapta.

Detectorul de minciuni, pe care l-a făcut Ileana pe banii ei, spune că nu minte. În anul în care cei doi copii au fost violaţi, eu nu se mai afla demult în casa tatălui.

Pe de altă parte, examinarea medico-legală a celor două victime spune clar că ele au fost abuzate sexual. De asemenea, declaraţiilor lor, luate în prezenţa uni psiholog.

Cine minte? Cine spune adevărul?

LASA UN COMENTARIU