EVREII filmati in timp ce canta de bucurie despre uciderea copiilor palestinieni

evrei-israel

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc în Tel Aviv o contra-demonstraţie a ultra-naţionaliştilor evrei  împotriva unui miting pacifist care condamna invazia din Fâşia Gaza. Manifestanţii, majoritatea tineri cu steaguri israeliene, au fost filmaţi de un jurnalist local în timp ce cântau cu bucurie despre uciderea copiilor palestinieni şi cereau transformarea Fâşiei Gaza într-un “cimitir”.

Versurile cele mai controversate sunt cele prin care se îndeamnă la genocid: “Ole, ole, ole, mânine nu e şcoală / Nu mai e nici un copil în Gaza”.

Nu este uitat nici parlamentarul israelian de origine arabă Ahmed Tibi. Acesta este fost consilier al fostului preşedinte al Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat, şi membru al partidului Ta’al al minorităţii palestiniene din Israel.  “Ahmed Tibi, vreu să ştii / Că următorul copil ce va muri va fi al tău”, este mesajul extremiştilor evrei la adresa parlamentarului, catalogat ca fiind “terorist”.

În altă strofă a cântecului este atacat şi parlamentarul Haneen Zoabi, membru al partidului antisionist Balad.

De la începerea conflictului din Gaza, peste 1.150 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, inclusiv 230 de copii, conform ONU. Deasemenea peste 6.700 de persoane au fost rănite. Pe de altă parte, 53 de soldaţi israelieni şi 3 civili evrei au murit.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/