Evreica ANA PAUKER, poreclita si “Stalin in fusta”, cea mai rea femeie din istoria Romaniei

Ana_Pauker

Ana Pauker, de origine evreica, poreclita si “Stalin in Fusta”, este unul din personajele considerate de istoricii romani ca au dat dovada de o cruzime dusa la extrem, pentru a-si putea indeplini telurile.

Un vechi sat romanesc din Vaslui, Codaestii, a devenit in prima jumatate a secolului XIX un targusor jidanesc, datorita sosirii unor emigranti din Galitia, cu acordul domnitorului Mihai Voda Sturza. Aici se naste, Hanna Rabinsohn, pe 13 februarie 1893, viitoarea Ana Pauker, una dintre cele mai nefaste figuri din istoria contemporana a Romaniei.
Tatal sau era angajatul comunitatii evreiesti care taia animale in asa fel incat sa nu mai ramana nicio picatura de sange (metoda jidaneasca ce provoaca extrem de multa suferinta animalelor), el avand 35 de ani, iar mama 30 de ani. Primele clase primare facute de Ana Pauker sunt facute la Codaesti, urmand, in paralel, heiderul – scoala confesionala evreiasca. Dupa o scurta perioada de timp se muta la Bucuresti, unde are mai multe ocupatii, cum ar fi croitoria si studiul limbii ebraice.

De foarte tanara intra in miscarea comunista si emigreaza in Franta, acolo unde il cunoaste pe viitorul sot, Marcel pauker. Casnicia lor avea sa fie una extrem de ciudata, spun istoricii, deoarece Ana Pauker avea si alte legaturi amoroase, tot in perioada respectiva, cu alti tovarasi de partid.

Dupa ce revine in Romania, activeaza in cadrul Partidului Comunist Roman (PCR), un partid considerat de sefii cominternului ca facand parte dintr-o tara multinationala. Practic, partidul avea numai 25% membri romani, peste 30% membri evrei, restul fiind unguri si bulgari. Ana Pauker este condamnata in urma unui amplu proces la ani grei de inchisoare, pe ca nu ii executa decat in mica parte.

In 1940, la cedarea Basarabiei, rusii captureaza cativa fruntasi romani pe care ii schimba cu agentii lor comunisti din Romania, printre care si evreica Ana Pauker. Schimbul dintre ea cu un fruntas al taranilor basarabeni este facut pe podul de la Ungheni.

Din momentul respectiv, in PCR se formeaza doua fractiuni de baza: pe de o parte comunistii aflati in inchisorile din Romania, sub conducerea lui Gheorghiu Dej, iar pe de alta parte comunistii de la Moscova, in frunte cu Ana Pauker. Aceasta impartire va avea repercursiuni in timp. Astfel, comunistii ramasi in tara participa la lovitura de stat de la 23 august, impreuna cu regele. – Redactia Nationalisti.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

2 comentarii la „Evreica ANA PAUKER, poreclita si “Stalin in fusta”, cea mai rea femeie din istoria Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/