fbpx
INTERNATIONALSTIRI

Eveniment ISTORIC. Doliu la Casa Regală. Ultima dorință a fost îndeplinită

doliu1
Înainte să moară, prințul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei a avut o ultimă dorință care a și fost dusă la îndeplinire. Cenuşa sa fiind împrăştiată, sâmbătă, peste ape daneze, în cursul unei ceremonii speciale.

Jumătate din cenuşă a fost împrăştiată peste ape, iar restul a fost îngropată într-o urnă în grădinile Palatului Fredensborg, aflat la aproximativ 40 de kilometri de Copenhaga, locul unde prinţul Henrik a murit, în luna februarie, la vârsta de 83 de ani, potrivit agerpres.ro.
Familia regală a participat la ambele evenimente care s-au desfăşurat într-un cadru restrâns. Francez de origine, Henrik s-a căsătorit cu Margrethe în 1967 pe când aceasta era prinţesă a Coroanei. Margrethe a devenit regină în 1972, iar Henrik a rămas prinţ-consort. Henrik a provocat polemici în august 2017 când a anunţat că nu doreşte să fie îngropat în Catedrala Roskilde, alături de regină, în sarcofage speciale, aşa cum este obiceiul pentru familia regală daneză. În schimb el a solicitat să fie incinerat. Prinţul Henrik a renunţat la multe dintre îndatoririle sale oficiale în 2016, după ce cu un an înainte a fost diagnosticat cu demenţă

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.