Eveniment ISTORIC. Doliu la Casa Regală. Ultima dorință a fost îndeplinită


Înainte să moară, prințul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei a avut o ultimă dorință care a și fost dusă la îndeplinire. Cenuşa sa fiind împrăştiată, sâmbătă, peste ape daneze, în cursul unei ceremonii speciale.

Jumătate din cenuşă a fost împrăştiată peste ape, iar restul a fost îngropată într-o urnă în grădinile Palatului Fredensborg, aflat la aproximativ 40 de kilometri de Copenhaga, locul unde prinţul Henrik a murit, în luna februarie, la vârsta de 83 de ani, potrivit agerpres.ro.
Familia regală a participat la ambele evenimente care s-au desfăşurat într-un cadru restrâns. Francez de origine, Henrik s-a căsătorit cu Margrethe în 1967 pe când aceasta era prinţesă a Coroanei. Margrethe a devenit regină în 1972, iar Henrik a rămas prinţ-consort. Henrik a provocat polemici în august 2017 când a anunţat că nu doreşte să fie îngropat în Catedrala Roskilde, alături de regină, în sarcofage speciale, aşa cum este obiceiul pentru familia regală daneză. În schimb el a solicitat să fie incinerat. Prinţul Henrik a renunţat la multe dintre îndatoririle sale oficiale în 2016, după ce cu un an înainte a fost diagnosticat cu demenţă

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *