“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALNOUTATISTIRI

Euroscepticii germani vor limitarea imigratiei, dupa modelul elvetian

Elveţienii au votat la sfârşitul săptămânii trecute limitarea numărului de imigranţi şi ruperea acordurilor de liberă circulaţie încheiate de micul stat alpin cu Uniunea Europeană. Acest lucru i-a impulstionat pe vecinii din nord, partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD), care şi-a stabilit ca principal ţel scoaterea ţării din Zona Euro pentru evitarea adâncirii crizei financiare, a cerut un referendum similar. 

“Elveţia este un bun exemplu pentru controlul imigraţiei în ţări care se expun la o nedorită imigaţie socială”, a declarat liderul AfD, Bernd Lucke. “Germania are nevoie de legislaţia unui drept la imigrare bazat pe calificarea şi capacitatea de integrare a imigranţilor”, a mai spus Lucke. “Partidele tradiţionale refuză să se ocupe de această temă, insistă în ignorarea ei. Dacă se va convoca un referendum, va ieşi la lumină ceea ce realmente gândeşte poporul german”, a continuat acesta.

Aceste cuvinte ale liderului AfD au o anumită bază statistică, aminteşte agenţia de ştiri Rador. Imigrarea a devenit principala preocupare a germanilor, conform “Barometrului politic” al postului televiziunii germane ZDF publicat pentru ultima oară pe 17 ianuarie şi care reflectă o creştere puternică a tensiunii vizavi de acest subiect. Un procent de 22% dintre intervievaţi a semnalat problema ca fiind cea mai importantă, uşor înaintea situaţiei pieţei muncii şi cu mult peste chestiunea pensiilor, inflaţiei şi salariilor.

Germania a primit în 2012 cel mai mare număr de imigranţi, din 1995 încoace, mai ales din cauza crizei din sudul Europei şi a extinderii UE. Imigraţia a crescut în 2012 până la 1,08 milioane de persoane, cu 13% mai mult faţă de 2011, conform raportului despre imigraţie din 2012 prezentat luna trecută de ministrul german de interne, Thomas de Maiziere.

Euroscepticii de la Alternativa pentru Germania, un partid care militează pentru reducerea influenţei UE, a obţinut 4,7% la alegerile legislative de anul trecut, nereuşind să obţină cele 5 procente necesare pentru a accede în Parlamentul Federal. Analiştii susţin că, deşi nu a fost atins pragul electoral, acesta este un scor semnificativ, mai ales că formaţiunea a fost creată abia în primăvara anului 2013. Partidul se pregăteşte în prezent pentru alegerile europarlamentare de anul acesta. Sursa: FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. Amuzant e ca atât stiu politicienii nostri sa faca: sa constate ca românii primesc un picior in dos si sa traga concluzia ca… trebuie sa-i votam! Pubintelectualii sunt mai liberi: ar putea aminti elvetienilor ca-si permit a fi xenofobi fiindca n-au avut de suferit mai nimic dupa colaborationismul cu Reichul. Iar miscarea civica ar putea macar pastra in memorie acest nou esec românesc. Chiar in postromânism, când multi români cred despre alti români ca merita infierati ca vitele, nu e prea târziu sa infiintam Institutul pentru Semnalarea si Monitorizarea Antiromânismului (ISMAR), macar acumulându-se pe un site prin voluntari diferitele vexatiuni din presa, politica sau societate, pretutindeni in lume si eventual in RO, pentru a se condensa o imagine de ansamblu. Daca ne vom convinge ca nu exista antiromânism, cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.