Europa sta pe un butoi cu pulbere. Violențe INCREDIBILE între forțele de ordine și protestatarii anti-restricții

Proteste violente au avut loc vineri seară în capitala Cataluniei, Barcelona.

Protestatarii împotriva restricțiilor Covid-19 s-au ciocnit pe străzile Barcelonei cu forțele de ordine. Confruntările violente s-au soldat cu răniți și pagube materiale importante.

Catalonia a anunţat joi instituirea unei interdicţii de intrare şi ieşire din această regiune a Spaniei, ultima dintr-o serie de restricţii instituite de regiunile spaniole în urma accelerării răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters.

Această regiune ce are capitala Barcelona este una dintre cele mai afectate de epidemia de COVID-19 şi aplică deja cele mai severe restricţii antiepidemice din Spania, printre care închiderea barurilor şi restaurantelor.

Noua măsură survine în timp ce parlamentul spaniol dezbate cererea premierului Pedro Sanchez privind instituirea stării de urgenţă sanitară pe întreg teritoriul Spaniei timp de şase luni, măsură în baza căreia regiunile autonome obţin baza legală pentru impunerea de restricţii antiepidemice.

”Guvernul este conştient că cetăţenii au obosit după luni de eforturi şi sacrificii, timp în care nu au reuşit să facă ceea ce erau obişnuiţi înainte, să ne îmbrăţişăm familia şi prietenii (…) Dar nu este momentul să relaxăm măsurile, avem în faţa noastră săptămâni şi luni grele”, a declarat în faţa parlamentului ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu