GENERAL

Europa se zguduie din temelii! Vladimir Putin a luat decizia chiar acum. Este Breaking News

praesident putin

Cutremur total în Europa! Vladimir Putin începe să lase vestul Europei fără gaze. Gazprom a anunțat că nu va mai utiliza un gazoduct important pentru tranzitul gazelor naturale spre Europa via Polonia.

Vladimir Putin începe să lase vestul Europei fără gaze
Gazprom a anunțat că nu va mai putea să exporte gaze naturale prin Polonia, prin intermediul gazoductului Yamal-Europe. Grupul rus spune că acest lucru se întâmplă din cauza autorităților de la Moscova care au impus sancțiuni firmei care deține acest tronson.

“A fost implementată o interdicţie cu privire la tranzacţii şi plăţi către entităţile supuse sancţiunilor. Pentru Gazprom aceasta înseamnă o interdicţie în a utiliza o conductă de gaze care este deţinută de firma EuRoPol GAZ pentru transportul gazelor naturale ruseşti prin Polonia“, a informat grupul energetic controlat de statul rus.

Polonia a sancționat Gazprom
Grupul rus a mai spus, joi, că Polonia a “violat, în repetate rânduri, drepturile Gazprom în calitate de acţionar al EuRoPol GAZ iar pe data de 26 aprilie a înscris Gazprom pe lista societăţilor sancţionate, ceea ce a blocat posibilitatea Gazprom de a-şi exercita drepturile asupra acţiunilor şi altor titluri ale EuRoPol GAZ şi de a primi dividende”.

Amintim că în cursul zilei de miercuri, Rusia a decis sancționarea a peste 30 de firme din blocul comunitar, Statele Unite ale Americii și Singapore, după ce acestea au impus sancțiuni pe fondul războiului din Ucraina, început la data de 24 februarie. Pe această listă se află și EuRoPol GAZ S.A., proprietara tronsonului din Polonia al gazoductului Yamal-Europe. Este important de menționat că acest gazoduct reprezintă o axă majoră pentru transportul gazelor naturale ruseşti prin Belarus şi Polonia până în Germania.

Pe lista celor sancționați de Federația Rusă se află și subsidiare ale Gazprom Germania GmbH, fosta filiala germană a grupului rus Gazprom, pe care statul german a plasat-o sub controlul Autorităţii de reglementare în energie din cauza importanţei sale strategice, scrie France Presse.

Pe de altă parte, gazoductul Nord Stream 1 care leagă direct Rusia de Germania nu este deloc afectat de aceste sancțiuni.

Gazprom nu mai livrează gaze spre Bulgaria și Polonia
La finalul lunii aprilie, Gazprom a anunțat că livrările de gaze naturale către Bulgaria și Polonia vor fi suspendate – această decizie a fost luată după ce aceste două țări au declarat că nu vor plăti în ruble livrările de gaze, așa cum a cerut liderul de la Kremlin. Pe acest fond, Polonia și Bulgaria primesc gaze naturale de la vecini.

Gazprom, primul producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus şi Polonia, precum şi gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia şi Germania, via Marea Baltică.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.