Europa se zguduie din temelii! Nimic nu mai poate sta în calea lui Vladimir Putin

Europa se cutremură, după noua veste. Rusia dezvoltă o nouă rachetă de croazieră Kalibr-M ce va avea o rază de acțiune de peste 4.500 de kilometri, a declarat o sursă din cadrul complexului militar-industrial rus, informează agenția de știri Tass, potrivit mediafax.

„Cea mai nouă rachetă navală de precizie Kalibr-M cu o rază maximă de acţiune de peste 4.500 de kilometri este dezvoltată pentru Forţele Navale ruse. Crearea rachetei este în faza cercetării ştiinţifice şi este finanţată de Ministerul Apărării”, a transmis o sursă citată de Tass.

Dezvoltarea rachetei a fost inclusă în programul de dezvoltare militară până în anul 2027, iar „racheta trebuie transferată flotei până la finalul programului”, a precizat sursa menţionată.

Noua rachetă va fi diferită de variantele Kalibr existente, atât din punctul de vedere al razei de acţiune, cât şi al dimensiunilor, iar „greutatea focosului va fi de aproape o tonă”, a adăugat sursa.

„Kalibr-M are rol să distrugă obiective terestre şi va putea transporta focoase convenţionale, cât şi nucleare”, potrivit surselor Tass.

Sistemul de rachete Kalibr este deja în dotarea Forţelor Navale ruse, iar potrivit datelor disponibile, variantele prezente au o rază maximă de acţiune de aproximativ 2.000 de kilometri.

Rusia nu are în dotare rachete de croazieră terestre cu o astfel de rază de acţiune, întrucât Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat de Statele Unite cu URSS în 1987, prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri, însă acordul se referă doar la rachetele lansate terestru, nu şi la cele lansate de nave.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.