Europa se răscoală împotriva liderilor politici! Măsurile anti-Covid stârnesc furia oamenilor!

Europa se răscoală împotriva liderilor politici. După Olanda, Franța, Germania, Polonia și multe alte state, a venit și rândul danezilor să-și strige nemulțumirea. Au fost proteste masive la Copenhaga și-n alte orașe, cu mii de oameni mărșăluind pe străzi.

Furia danezilor are legătură cu măsurile anticoronavirus anunțate de autorități și pe care mulți cetățeni le consideră abuzive. Oamenii reclamă în special viitorul pașaport Covid, despre care se vorbește tot mai insistent la nivel decizional.

Organizația „Men in Black” a declanșat protestele
La apelul „Men in Black Denmark”, un grup activ pe Facebook, care în mod regulat organizează mitinguri, protestatarii s-au întâlnit în faţa Parlamentului pentru a susţine „libertatea de alegere” şi a denunţa constrângerile şi dictatura măsurilor antiCovid-19 impuse în Danemarca.

Pe un frig polar, mitingul, la care au participat inclusiv copii, a avut drept scop exprimarea revoltei în mod special faţă de „paşaportul Covid”. La fel ca alte ţări europene, Danemarca va dezvolta un certificat electronic de vaccinare împotriva Covid-19 destinat călătoriilor şi potenţial să servească pentru intrarea la evenimente sportive, culturale, chiar şi la restaurante.

Pentru danezi, crearea acestui paşaport duce la obligaţia oamenilor de a se vaccina, deci o restricţie în plus la libertăţile individuale. În Danemarca, vaccinarea este recomandată, dar nu obligatorie.

Premierul Mette Frederiksen și dictatorul Kim Jong Un
Participanţii la protest au purtat un portret al şefei guvernului danez, Mette Frederiksen, având trăsăturile dictatorului nord-coreean Kim Jong Un. În pofida tonului radical al manifestanţilor, cea mai mare parte a marşului, care a fost autorizat, s-a desfăşurat paşnic și în prezenţa a numeroși polițiști. Însă, în urmă cu două săptămâni, o manifestaţie similară a fost marcată de incendierea unui manechin reprezentând-o pe Mette Frederiksen. Atunci, doi indivizi au fost arestați, ei fiind puşi sub acuzare pentru ameninţări la adresa premierului.

În Danemarca, regat scandinav cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, magazinele neesenţiale, barurile şi restaurantele sunt închise în prezent, iar guvernul a prelungit restricţiile cel puţin până la 28 februarie.

Sursa: gandul.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație