GENERAL

Europa, în pericol. Planul ascuns al lui Vladimir Putin!

se planuieste sau nu caderea lui vladimir putin
Tensiunile cresc în Ucraina, iar Vladimir Putin nu poate accepta să fie înfrânt, a atras atenția Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct aliat al NATO. Prin urmare, „în stilul tipic KGB, dacă se confruntă cu probleme într-o direcție, ar putea provoca probleme și mai mari în alta”, a spus generalul, precizând că președintele Rusiei ar putea apela inclusiv la atacuri nucleare pentru a-și câștiga victoria.

Țările din Occident trebuie să continue să ajute Ucraina, care se confruntă cu un „atac masiv” al Rusiei, a spus fostul șef NATO, Richard Shirreff. Orice urmă de slăbiciune a europenilor și americanilor va fi exploatată la maximum de președintele Vladimir Putin, a arătat generalul, avertizând totodată asupra scenariului unui atac nuclear sau chimic în regiune.

Fostul șef NATO îl compară pe Putin cu un „șobolan încolțit”
Shirreff a spus că Vladimir Putin știe că are probleme și ar putea crea probleme și mai mari, făcând trimitere la proviziile de armament din aerodromurile de pe teritoriul NATO.

„Dacă nu reușește, înseamnă că a dispărut. Va urma calea multor lideri autocrați ruși anteriori atunci când au eșuat, adică un glonț în ceafă sau ceva de genul acesta”, a declarat fostul șef al NATO pentru Sky News Australia, adăugând că îl îngrijorează faptul că președintele rus „va fi ca un șobolan încolțit”.

Armata rusă a dat dovadă de o „incompetență extraordinară”
„Ceea ce am văzut este o apărare ucraineană extraordinar de curajoasă și tenace, aprinsă de spiritul de a-și apăra țara. Ei au fost bine susținuți de Occident cu arme antitanc, rachete antiaeriene și altele asemenea, și arată că le pot folosi.

Dar am văzut, de asemenea, o incompetență extraordinară și o lipsă de profesionalism din partea forțelor armate rusești. Și-au împrăștiat prea mult forțele, nu au reușit să le susțină din punct de vedere logistic – au uitat acea maximă fundamentală a războiului conform căreia „amatorii vorbesc despre tactici și profesioniștii vorbesc despre logistică”.

Moralul, după toate mărturiile, în rândul soldaților ruși este absolut la pământ. Ei se așteptau să fie întâmpinați de mulțimi care fluturau steaguri și au fost întâmpinați de o apărare feroce”, a explicat fostul șef NATO, Richard Shirreff.

Rusia ar putea apela la atacuri chimice sau nucleare
Întrebat unde ar putea să își îndrepte în continuare atenția președintelui rus Vladimir Putin, Richard Shirreff a atras atenția că liderul de la Kremlin ar putea să atace chimic sau cu arme nucleare.

„Trebuie să fim absolut în gardă (pentru – n.r.), de exemplu, un atac chimic, destul de (posibil – n.r.) utilizarea de arme nucleare tactice și destul de (posibil – n.r.) un fel de atac împotriva teritoriului NATO.

Toate pariurile ar trebui să fie pe masă – ar trebui să fim foarte clari cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla și să luăm măsurile necesare pentru a ne apăra împotriva acestui lucru”, a spus fostul șef NATO, subliniind că, în continuare, ar trebui să aibă loc consolidarea militară pe Flancul Estic.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.