Europa este zguduită din temelii. S-au luat DECIZII DRASTICE din cauza super-tulpinii COVID

Europa este în alertă! Au fost impuse restricții de ultim moment din cauza noii variante de SARS-CoV-2. Franța, Germania, Italia și Marea Britanie au luat deja măsuri, iar Comisia Europeană a propus suspendarea zborurilor din sudul Africii.

Ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii Jens Spah a transmis vineri, 26 noiembrie, că Germania urmează să refuze intrarea pe teritoriul său a unor călători străini care provin din Africa de Sud, după descoperirea unei variante SARS-CoV-2 – B.1.1.529.

În acest context, Jens Spah a explicat că măsura respectivă urmează să intre în vigoare vineri seara și vizează Africa de Sud şi „probabil ţările vecine”, conform afp.com

Totodată, doar certăţenii germani urmează să fie autorizaţi să intre în Germania şi să fie plasaţi în carantină, timp de 14 zile, chiar dacă sunt vaccinaţi anti-COVID.

Explicația oferită de Spah
„Ultimul lucru de care avem nevoie acum este să se introducă o nouă variantă (SARS-CoV-2), care să cauzeze şi mai multe probleme”, a explicaat Spahn.

De asemenea, Italia a anunţat o măsură similară, vizând astfel sosiri din Africa de Sud. La rândul său, Comisia Europeană vrea să generalizeze decizia respectivă.

Marea Britanie a anunţat că toate zborurle care provin din Africa de Sud şi din ţările vecine acesteia (Namibia, Lesotho, Zimbabwe şi Botswana) urmează să fie interzise începând de vineri, de la ora locală 12:00, respectiv 14:00 în România.

Autorităţile sanitare sud-africane au transmis varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de mare” de mutaţii şi „putem vedea că are un potenţial de răspândire foarte rapid”.

În acest stadiu, cercetători sud-africani nu sunt siguri de eficienţa vaccinurilor anti-COVID împotriva acestei noi forme. OMS a anunţat că „urmăreşte îndeaporape” această variantă şi că urmează să se reunească vineri pentru a stabili cât este de periculoasă.

Comisia Europeană a propus suspendarea zborurilor din sudul Africii
De asemenea, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că propune suspendare a zborurilor din regiunea Africii de Sud, după descoperirea unei noi variante a SARS-CoV-2.

„Comisia Europeană propune, în strânsă cooperare cu statele mmembre (ale Uniunii Europene) să se activeze frâna de urgenţă în vederea întreruperii călătoriilor aeriene provenind din regiunea Africii australe, din cauza variantei B.1.1.529”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter von der Leyen.

Totuși, acesta nu a precizat câte ţări din sudul Africii sunt vizate. Comisia urmează să prezinte o propunere reprezentanţilor statelor membre UE în cadrul unei reuniuni prevăzute vneri. Consiliul European este cea care adoptă o astfel de recomandare.

„Situaţia este pe cale să evolueze foarte rapid. Noi vrem să ne asigurăm că facem maximum pentru a încetini răspândirea acestei variante”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Comisiei.

Decizia luată și de Franța
Mai mult, Franţa a luat decizia de a suspenda imediat sosirile din şapte ţări din Africa de Sud, după „descoperirea unei noi variante a (noului) coronavirus deosebit de îngrijorătoare”, anunţă vineri Guvernul, în timp ce Europa se închide treptat din această cauză.

Măsura respectivă se „aplică pe o perioadă de cel puţin 48 de ore” vizează totodată călători care provin din Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mzambic, Namibia şi Eswatini.

„Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-unul dintre aceste state sunt invitate să semnaleze acest lucru autorităţilor şi să efectueze cât mai rapid un test de depistare RT-PCR”, a transmis Matignonul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Petru Godeanu

    Trebui confiscate in fiecare stat bancile private ,si luat la stat. IMF-eu sa nu mai aiba legatura cu nici unui stat .
    Fiecare stat sa aiba valuta sa ! Sa cumpara si sa plateasca cu aceasi bancnota si moneda care are. Dollarul trebuie sters din tranzactilor valutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *