EUROPA ESTE IN ALERTA! A aparut o NOUA TULPINA de CORONAVIRUS

COVID-19 continuă să facă ravagii peste tot. În urmă cu doar câteva minute, specialiştii au făcut un anunţ extrem de îngrijorător. S-a descoperit o nouă tulpină în Europa. Este vorba despre un prim caz de tulpină indiană, responsabilă pentru un focar epidemic în India. Cazul a fost depistat în Elveţia.

Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Elveţia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare din această ţară, relatează AFP.

Alertă în Europa
„Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twiter. Cazul a fost detectat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării, a precizat sursa citată, fără a oferi detalii suplimentare.

Această informaţie survine după anunţul făcut joi de autorităţile belgiene cu privire la depistarea în ţară a 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la tulpină. Aceşti tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie.

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite parţial noii tulpini „duble mutante”, cunoscută sub numele B.1.617.

Numeroase ţări şi-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Elveţia ar putea să claseze India ca ţară cu risc crescut şi să o adauge pe „lista roşie”, au declarat autorităţile sanitare elveţiene.

Persoanele din ţările plasate pe lista roşie trebuie să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveţia, anunţă Agerpres.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!