fbpx
INTERNATIONALNOUTATISPORTSTIRI

Euro 2020 | Marxismul, învins! Majoritatea naționalelor au REFUZAT să îngenuncheze pentru BLM la meciuri

italia turcia euro2020 696x409 1

Problema îngenuncheatului echipelor de fotbal înainte de începutul partidelor a ieșit în evidență la meciurile amicale disputate de Anglia în compania Austriei și a României. Atunci, la partida Anglia – România, singurii care au refuzat să îngenuncheze pentru Black Lives Matter (BLM) au fost doi români.

Mulți au fost curioși să vadă câte echipe naționale vor face acest gest la Euro 2020.

După ce a trecut deja o săptămână de la debutul competiției și toate echipele au evoluat deja într-o partidă, R3media poate face o trecere în revistă a atitudinii naționalelor europene față de BLM.

Astfel, după vizionarea primei etape de partide și a unei părți din a doua, se poate spune fără a greși că majoritatea reprezentativelor de la Euro 2020 NU au îngenuncheat pentru BLM.

Cel mai simplu este să trecem în revistă echipele care au îngenuncheat: este vorba de naționalele Angliei, Țării Galilor și a Belgiei.

Dacă la britanici era de așteptat, dat fiind că au făcut acest lucru și înainte, belgienii au argumentat decizia prin lupta pentru respectul egal.

„Lupt pentru diversitate. Nu doar pentru comunitatea de culoare, dar și pentru femei. Culoarea, sexualitatea, credința nu contează. Toți ar trebui respectați”, a spus Romelu Lukaku, vedeta Belgiei.

Așa cum au anunțat înainte de turneu, Croația și Ungaria nu au îngenuncheat pentru Black Lives Matter.

La fel au procedat și naționalele Italiei, Danemarcei, Finlandei, Rusiei, Olandei, Austriei, Macedoniei de Nord, Ucrainei, Cehiei, Spaniei, Suediei, Poloniei, Slovaciei, Portugaliei, Franței și Germaniei.

Un caz ciudat este al Scoției, care a anunțat înainte de turneu că nu va îngenunchea, dar apoi s-a răzgândit.

Scoțienii au declarat că vor îngenunchea numai în meciul contra Angliei, dar în celelalte, nu.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.