Eugen Teodorovici acuzat de ‘TRĂDAREA intereselor României’.Breaking news

Eugen Teodorovici a gândit şi plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancţiunilor UE şi SUA, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de joi.

“Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României şi ale aliaţilor strategici. (…) Împreună cu şeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu Putin şi Viktor Orban (premierul Ungariei – n.r.) o reţea care trădează în mod evident interesele României şi parteneriatele din care România face parte”, a scris senatorul pe pagina să.

Pentru a-şi argumenta punctul de vedere, senatorul a invocat o întâlnire dintre Eugen Teodorovici şi Preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (BII) – o bancă dominată de Rusia – de la sfârşitul anului 2018.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

“Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu Preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (BII). Bancă cu sediul la Moscova, controlată de Puţin. România a rămas acţionar al acestei bănci înfiinţate de comunişti iar în 2018 a majorat participaţia cu 4 milioane de euro”, a adăugat Florin Cîţu.

El mai invocă şi faptul că Eugen Teodorovici a devenit Guvernatorul pentru România în Consiliul de guvernatori ai băncii în cauză.

“Interesant nu? Exact la o zi după întâlnirea cu Preşedintele BII, Teodorovici intra în conducerea acestei bănci prin decizia Guvernului de la Bucureşti şi a lui Dragnea”, spune senatorul PNL.

“Şi mare atenţie. Această bancă va fi principalul partener şi finanţator al FSDI, aşa cum a promis Teodorovici la întâlnirea de la Varadero”.

Citiți și:  MISCARI MASIVE de trupe ruse și armament spre granița cu Ucraina

Despre Banca Internaţională de Investiţii (BII)
Banca Internaţională de Investiţii (BII) a fost înfiinţată în 1970, din ea făcând parte state fost-comuniste sau care încă sunt comuniste. Lista membrilor cuprinde Bulgaria, Cuba, Mongolia, Vietnam, Slovacia, Ungaria, Cehia, România şi Federația Rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *