Eugen Teodorovici acuzat de ‘TRĂDAREA intereselor României’.Breaking news

Eugen Teodorovici a gândit şi plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancţiunilor UE şi SUA, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de joi.

„Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României şi ale aliaţilor strategici. (…) Împreună cu şeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu Putin şi Viktor Orban (premierul Ungariei – n.r.) o reţea care trădează în mod evident interesele României şi parteneriatele din care România face parte”, a scris senatorul pe pagina să.

Pentru a-şi argumenta punctul de vedere, senatorul a invocat o întâlnire dintre Eugen Teodorovici şi Preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (BII) – o bancă dominată de Rusia – de la sfârşitul anului 2018.

„Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu Preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (BII). Bancă cu sediul la Moscova, controlată de Puţin. România a rămas acţionar al acestei bănci înfiinţate de comunişti iar în 2018 a majorat participaţia cu 4 milioane de euro”, a adăugat Florin Cîţu.

El mai invocă şi faptul că Eugen Teodorovici a devenit Guvernatorul pentru România în Consiliul de guvernatori ai băncii în cauză.

„Interesant nu? Exact la o zi după întâlnirea cu Preşedintele BII, Teodorovici intra în conducerea acestei bănci prin decizia Guvernului de la Bucureşti şi a lui Dragnea”, spune senatorul PNL.

„Şi mare atenţie. Această bancă va fi principalul partener şi finanţator al FSDI, aşa cum a promis Teodorovici la întâlnirea de la Varadero”.

Despre Banca Internaţională de Investiţii (BII)
Banca Internaţională de Investiţii (BII) a fost înfiinţată în 1970, din ea făcând parte state fost-comuniste sau care încă sunt comuniste. Lista membrilor cuprinde Bulgaria, Cuba, Mongolia, Vietnam, Slovacia, Ungaria, Cehia, România şi Federația Rusă.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile