“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Este vestea zilei de la Kremlin: posibilă întâlnire de foc între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski!

zelensky calls for meeting with putin to end the war 1650736879 9915

Se anunță o posibilă întâlnire de foc între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski! Este anunțul zilei de Kremlin, cu toate că nu a fost încă nimic stabilit exact, interesul a avansat în această privință. Mai mult, și liderul de la Kiev ar fi de acord cu anumite condiții.

Este vestea zilei de la Kremlin, după ce Rusia a anunțat că nu respinge ideea unei întâlniri a lui Vladimir Putin, liderul rus, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, însă ținerea acesteia fără pregătiri va fi imposibilă. Vestea a fost dată vineri de purtătorul de cuvânt al prezidențial rus, Dmitri Peskov.

Întâlnire de foc între Putin și Zelenski
“Poziția nu s-a schimbat în niciun fel. Cunoașteți foarte bine poziția președintelui rus: nimeni nu respinge ideea unei astfel de întâlniri, dar trebuie pregătită bine”, a declarat Dimitri Peskov.

De asemenea, omul lui Putin a ținut să atragă atenția că ”pregătirile pentru o astfel de întâlnire pot și trebuie să se desfășoare sub forma redactării unui document corespunzător, care să fie în cele din urmă finalizat la nivel de summit”. El a precizat că organizarea unei întâlniri ”fără astfel de pregătiri ar fi cu greu posibilă”.

În ceea ce privește elaborarea unui astfel de document însă, Peskov a spus că nu s-a înregistrat încă niciun progres în acest sens.

”Așa cum am spus deja, nu există niciun progres pentru moment. Condițiile noastre sunt binecunoscute. Au fost clar formulate pe hârtie și predate părții ucrainene. Niciun răspuns”, a transmis Peskov, conform agenției de presă rusă de stat TASS.

Zelenski spune că e dispus să discute cu Putin
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat „dispus să discute” cu omologul său rus Vladimir Putin, „dar fără ultimatumuri”, şi respinge orice acord care să-i „salveze faţa” acestuia sau să ofere „o ieşire pentru Rusia” din situaţia în care aceasta a intrat prin agresiunea împotriva Ucrainei.

Ucrainenii trebuie să câştige războiul cu Rusia pentru că „nu au dreptul să-l piardă după zecile de mii de morţi” în urma invaziei ruse, a spus Zelenski într-un interviu acordat postului italian RAI.

„Pentru noi, victoria înseamnă să ne recuperăm lucrurile, pentru ei înseamnă să fure ceva. Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi şi simţim că, puţin câte puţin, noi câştigăm”, a spus preşedintele ucrainean.

Aşadar, a continuat el, armata rusă trebuie să plece cât mai repede din Ucraina şi să răspundă pentru ce a făcut.

„Ştiu că Putin dorea un rezultat, dar nu l-a obţinut. Să ni se propună ceva pentru a salva faţa preşedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva faţa cuiva plătind” cu propriile sale teritorii, a spus Zelenski, care a respins ideea că s-ar putea căuta „o ieşire pentru Rusia” sau că Ucraina ar putea „recunoaşte independenţa Crimeii”.

Președintele ucrainean a mai spus că negocierile cu Rusia sunt dificile pentru că „în fiecare zi, ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele, au fost asasinaţi de ruşi”, iar cetăţenii ucraineni suferă „torturi şi asasinate”, ceea ce „complică mult lucrurile”.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.