Este stare de alertă maximă. Armata se mobilizează masiv, langa Romania

Tensiunile de la granița cu Ucraina continuă să crească, cu toate că Rusia spune că nu intenționează să invadeze țara. Kremlinul continuă să mobilizeze trupe și tehnică militară, chiar dacă are deja 100.000 de militari în apropierea frontierei.

Rușii continuă să aducă trupe în apropierea graniței cu Ucraina
Vladimir Putin continuă să trimită noi trupe în apropierea graniței cu Ucraina, asta în contextul în care consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat, anterior, că președintele Rusiei nu a luat încă decizia de a invada Ucraina, potrivit unei evaluare a guvernului american.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a sfătuit pe Vladimir Putin să detensioneze situația, însă liderul de la Kremlin a trimis mai multe unități militare rusești în zona de frontieră, au declarat surse apropiate serviciilor de informații pentru CNN.

De asemenea, oficialii americani și ucraineni au declarat că au văzut că Rusia a început să folosească avioane și trenuri comerciale pentru a sprijini efortul militar.

Șase noi grupuri tactice sunt pe drum
Serviciile de informații americane spun că la granița cu Ucraina se află peste 50 de grupuri tactice de batalioane, subliniind, de asemenea, că alte șase asemenea grupuri sunt pe drum.

CNN spune că grupurile tactice pot include până la 900 de persoane fizice, acestea fiind, de fapt, unități de luptă diversificate, autonome, incluzând o combinație de trupe, artilerie, arme antitanc, unități de recunoaștere și de geniu.

Sateliții au captat activitatea trupelor rusești
Maxar Technologies a realizat noi imagini pe care le-a furnizat ulterior CNN. Potrivit noilor imagini, Rusia a adunat noi trupe și echipamente la o distanță de 50 de kilometri de granița cu Ucraina.

Noile imagini arată că numărul vehiculelor militare rusești în orașul Soloti din sud-vestul Rusiei a crescut în perioada 7 septembrie – 5 decembrie.

Expertul Michael Kofman spune că Rusia ți-ar fi constituit un nou regiment în cadrul Diviziei a 3-a de pușcați motorizați, o divizie de infanterie a forțelor terestre ale Rusiei.

Congresmenul democrat Ruben Gallego, întors recent din Ucraina, a atras atenția că este de urmărit, în evoluția prezenței rusești în apropierea graniței ucrainene, dacă vor fi chemate și forțe de rezervă.

Ce vrea să facă, de fapt, Vladimir Putin
Trupele președintelui Vladimir Putin continuă să se adune la granița înzăpezită a Ucrainei. O atmosferă tensionată persistă, la fel ca frigul de-afară. Iar întrebarea care stă pe buzele tuturor este: va invada Rusia, din nou, Ucraina? Alexis Mrachek, cercetător asociat pentru Rusia și Eurasia la ”The Heritage Foundation” a comentat pentru DailySignal ceea ce se întâmplă în acest moment la granița de est a NATO.

Ea susține că, cel mai probabil, Rusia va invada Ucraina la începutul anului viitor, mai notează DailySignal. Alexis Mrachek, expertă în Rusia și Eurasia la ”The Heritage Foundation”, crede că este foarte posibil ca Rusia să invadeze Ucraina.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *