GENERAL

Este scandal urias. A explodat bomba pentru milioane de pensionari

ciolacu citu

Fostul premier al României, Florin Cîțu, a venit cu explicații în ceea ce privește scăderea contribuțiilor. În acest mod, președintele liberalilor își contrazice colegii din Partidul Social-Democrat.

Vineri seara, fostul prim-ministru al României, Florin Cîțu, a postat pe Insta Story un mesaj în care spune că ”punctajul la pensii se calculează în funcție de salariul brut, nu în funcție de valoarea contribuției”.

De asemenea, el a mai spus că ”scăderea contribuțiilor crește salariul net și nu afectează pensia”.

Mesajul lui Florin Cîțu vine după ce colegii social-democrați din coaliție nu au fost de acord cu scăderea CAS.

Printre cei care s-au arătat în dezacord cu propunerea liberalilor de a reduce contribuțiile la CAS cu 5% a fost chiar ministrul Muncii, Marius Budăi, care a oferit și o explicație în acest sens.

El spune că s-a adoptat deja majorarea contribuției pentru Pilonul II de pensii private, motiv pentru care Pilonul I de stat nu își permite să piardă mai multe sume.

”Nu sustin. Si nu sustin pentru ca transferul (unei sume mai mari) catre Pilonul 2 va vitregi de o suma de bani Pilonul 1 si nu cred ca este momentul acum sa vitregim suplimentar pilonul de pensii cu alta reducere. Dar este o decizie politica, eu v-am spus opinia personala”, a spus ministrul.

Marcel Ciolacu nu este nici el de acord
De asemenea, liderul social-democrat a avut și el o reacție cu privire la propunerea liberalilor și precizează ”așteptăm, pe domnul Cîţu la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare”.

Acesta a mai fost întrebat și ce părere are despre faptul că s-a depus deja un amendament în acest sens, răspunzând ”înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin”.

Întrebat ce crede despre creșterea contribuției la Pilonul II de pensii, începând cu 2024, și despre faptul că liberalii doresc ca acest lucru să se întâmple de la 1 iulie 2022, acesta a răspuns ”nu s-a angajat PSD la numite reforme din PNRR, ci PNL”.

”Acum, PNL modifică ce s-au angajat să facă (..) Cel mai important este că am îndeplinit acest jalon şi mergem mai departe cu PNRR”, a declarat liderul social-democrat.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Un comentariu

  1. Normal că în funcție de salariu BRUT că sa plătit din media la sută din total cîștig salarial lunar .Cu toate sporurile acordul și din BRUT este plata celor dinainte de 2000 și după la fel pînă acuma din BRUT .Dar la grupa 1 se calculează și se înparte la stagiu de 20 ani și ce rezultă de aici să zicem 2 puncte 3 puncte șe adaugă încă 50% la fiecare punct cele 6 luni la an care se reduc din vîrste adică la 20 ani cei 10 ani .Și la stagiu minim cei 15 ani că stagiu minim la grupa 1 este de minim15 ani și grupa 2 de 17 ani cum este la ART 57 legea 263 /2010 și ANEXA 6 la fel care a fost valabilă la fosta grupă 1 pînă în 2018 .psd a furat mereu grupele 1 și 2 și au scos la pensie cu adeverințe ilegal atribuite celor din fostul Combinat Sidex Gl și au furat stagiul minim .Sub stagiu minim de 15 ani gr 1 și 17 ani gr 2 se cere stagiu complet de 35 ani pentru a beneficia de reducerea din vîrste .Reducerea din vîrste la gruypa 1 se dă că sa lucrat în condiții de NOXE și boalka profesională silicoza este mortală la ATI nui nici un virus covid .Vau mințit și vau închis degeaba .

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d