Este scandal total în Uniunea Europeană. Vor să-l dea afară imediat!

Este scandal total în Uniunea Europeană. Mai mulţi europarlamentari sunt pe cale de a lua o decizie radicală. Vor să-l dea afară imediat pe un important lider după ce au descoperit nereguli extrem de grave.

Este cutremur total în Uniunea Europeană. Plenul Parlamentului European este pe cale de a lua o decizie extrem de dură. În pline dezbateri legate de situaţia drepturilor omului în Rusia analizează vizita de săptămâna trecută la Moscova a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Mai mulţi europarlamentari cer demisia acestuia. Europarlamentarii argumentează că Borrell a decis de unul singur să meargă la Moscova, iar eşecul său de a susţine interesele şi valorile europene în timpul vizitei au afectat grav reputaţia Uniunii.

Citiți și:  ALERTA in Europa. Josep Borrell: Ne pregătim pentru ce e mai rău

Scrisoare pentru demiterea lui Josep Borell
S-a emis deja o scrisoare pentru demiterea lui Josep Borell. Semnatarii scrisorii sunt din Grupul Popularilor, cel al Conservatorilor şi câţiva din Grupul Renew. Ei cer ca şefa Comisiei Europene să acţioneze, adică vor demisia sau demiterea lui Borrell.

Răspunsul Ursulei von der Leyen, prin purtătorul de cuvânt, a fost deocamdată că vizita lui Borrell la Moscova a avut întreaga sa susţinere.

Josep Borrell e criticat pentru că în timpul conferinţei de presă de la Moscova a stat zâmbind şi fără reacţie când ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a jignit Uniunea, spunând că e un partener neserios, şi pentru că a fost luat prin surpindere de expulzarea a trei diplomaţi europeni în aceeaşi zi.

Citiți și:  ALERTA in Europa. Josep Borrell: Ne pregătim pentru ce e mai rău

Când Borrell a cerut să-l vadă pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, Lavrov l-a refuzat şi i-a spus că trebuie să depună o cerere la autorităţile judiciare ruse.

În plus, europarlamentarii care semnează scrisoarea sunt nemulţumiţi că Borrell nu a menţionat războiul împotriva Kievului dus de Rusia în Ucraina şi că s-a arătat favorabil vaccinului anti-COVID “Sputnik”, deşi acesta nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!