Este scandal mare! Nelu Tataru a fost facut “MINCINOS”. I se cere demisia

Scandal total la Galați între Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Acuzațiile și cererile de demisie au curs din ambele direcții, iar Ministrul Sănătății a fost făcut „mincinos” și acuzat că a venit să facă campanie electorală.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însoţit de liderul PNL Galaţi, George Stângă, s-a aflat într-o vizită în judeţul Galaţi, unde a inaugurat noul dispensar al comunei Cerţeşti şi Centrul Medical Uman de la Matca, ambele localităţi cu primari PNL. Nelu Tătaru a vorbit în timpul vizitei despre situația de la Spitalul Județean din Galați și a acuzat conducerea de management defectuos, pentru că unitatea mobilă de terapie intensivă nu funcționează după 3 săptămâni.

„Detaşarea se face pe treizeci de zile. La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva? Eu zic că da (…) Pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos? (…) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici”, a spus Nelu Tătaru.

De cealaltă parte, conducerea Consiliului Județean Galați se apără și spune că Ministrul a venit de fapt la Galați în scop electoral. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea îl numește „mincinos” pe Nelu Tătaru, căruia îi cere și demisia.

„Sunt stupefiat şi indignat de modul în care domnul ministru acţionează în timpul unei crize sanitare. El are timp de campanie electorală, iar în ţară creşte numărul de cazuri de COVID-19. Astăzi (luni – n.r.) în judeţul Galaţi a inaugurat un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani. Înainte de alegeri, din patru în patru ani, un penelist sau un pedelist inaugurează acelaşi sediu. În plus, în ceea ce priveşte unitatea mobilă de Terapie Intensivă, Spitalul şi Consiliul Judeţean au luat toate măsurile. Am luat măsurile care ţin de noi, detaşările sunt treaba ministerului, aşa cum a zis chiar ministrul. Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală, de aceea îi cer public demisia”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *