Este răsturnare totală de situație. Rafila a dat vestea momentului!

Vaccinarea anti-COVID ar putea să nu aibă loc doar acum. Rafila a venit cu o declarație de ultim moment. El a vorbit inclusiv despre imunizare și anticorpii pe care unii dintre noi i-am dobândit.

Vccinarea anti-COVID ar putea să aibă loc la fel ca în cazul gripei, adică sezonier. Mai bine zis, periodic, nu doar o singură dată. Medicul Alexandru Rafila a susținut că acest proces s-ar putea să devină periodic. Doi factori ar putea determina o astfel de perspectivă. Apar tulpini noi și vaccinurile vor trebui să fie modificate și adaptate. Ori răspunsul nostru imunitar căpătat în urma vaccinării va avea o durată limitată.

„Este posibil să avem cicluri de vaccinare similare cu cele pentru prevenirea infecției gripale, din două motive. Un motiv îl poate constitui variația antigenică, așa-numitele mutații, care pot duce la apariția unor tulpini noi. Atunci ar trebui în fiecare an sau la doi ani, poate, asta e o chestiune pe care nu putem acum s-o stabilim. Vaccinurile ar trebui să țină pasul cu aceste mutații, în cazul în care se dovedesc că nu mai sunt eficiente. Asta este prima eventualitate. Cea de-a doua eventualitate este legată de persistența răspunsului imun. Dacă persistența răspunsului imun va exista un an, doi ani sau trei ani. În funcție de această persistență a răspunsului imun după vaccinare, vor exista oportunități pentru administrarea acestei doze suplimentare periodic”, a arătat Alexandru Rafila la Digi24.

Citiți și:  Avertismentul lui Rafila: România, într-un moment CRITIC!

Rafila spune adevărul despre teste
Testele rapide de anticorpi (cele care funcționează cu prelevarea unei picături de sânge din deget) nu au fiabilitate deosebită. Acest semnal de alarmă a fost tras de Rafila. Ele au fost foarte mult mediatizate la începutul pandemiei. Înșiși producătorii chinezi recunosc, însă, că au o capacitate limitată.

„În ceea ce privește testele serologice serioase care determină anticorpii, ele s-au perfecționat foarte mult. Dacă inițial erau teste care arătau tipul de anticorpi, adică cei care apar prima dată, în primă fază – se numesc imunoglobuline M (IgM) sau imunoglobuline G (IgG), fiind specifice infecției cu coronavirus, dar era un mix de anticorpi -, în momentul de față avem două elemente care contează. Primul este legat de faptul că se detectează acum anticorpii anti-Spike. Adică împotriva proteinei S, chiar mai mult decât atât, sunt anticorpi neutralizanți. Adică sunt exact cei care blochează porțiuni din proteina S, responsabilă de atașarea la o celulă. Și putem avea – nu avem deocamdată teste exact cantitative, adică să vedem un titlu de anticorpi, ci avem teste semi-cantitative, care arată un grad de intensitate al reacției mai degrabă decât un nivel, o cantitate, de anticorpi”, a arătat Alexandru Rafila.

Citiți și:  Alexandru Rafila ACUZA campania de vaccinare. Apel public catre ministrul Sanatatii

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU