Este răsturnare TOTALA de situație: Finalul pandemiei e departe: ”Am fi în aceeași situație în care eram acum un an”

Este răsturnare totală de situație: Apare varianta Covid-19 rezistentă la vaccinuri? Oamenii se revoltă în Marea Britanie și cer factorilor de decizie să prezinte public adevărul, în contextul în care au apărut informații publice care vorbesc despre prelungirea pandemiei cu cel puțin încă un an.

Este răsturnare totală de situație: Apare varianta Covid-19 rezistentă la vaccinuri? Opinia publică britanică este la un pas să ia foc.

Specialiștii vorbesc despre riscul major al apariției unei nou tulpini a Covid-19, care va face vaccinurile ineficiente.

Este răsturnare totală de situație! Cercetătorii ar trebui să ia foarte în serios acest lucru
Miniștrii britanici sunt forțați de opinia publică să spună care sunt planurile pentru când va apărea o variantă Coivd-19 care este imună la vaccinurile din prezent.

Apelul cetățenilor vine după ce consilierii științifici spun că o astfel de posibilitate va întârzia lupta cu pandemia cu cel puțin un an.

Lucrările recente ale grupului guvernamental de consilieri științifici (Sage) din Marea Britanie au sugerat că apariția unei variante care este imună la vaccin ar fi o „posibilitate reală”.

Sage mai transmite că susține cercetările continue ale vaccinurilor care reduc și mai mult infecția și transmiterea decât serurile de acum.

Riscurile sunt subliniate și scoase în evidență de oamenii de știință. Prof. Graham Medley din grupul de consilieri spune că este „cu siguranță ceva ce cercetătorii ar trebui să ia foarte în serios fiindcă ne poate întârzia foarte mult”.

„Nu este foarte diferit de plănuirea care trebuie să aibă loc între pandemii – o nouă variantă care a putut să depășească imunitatea ar fi practic un nou virus”, a transmis Medley, potrivit theguardian.com.

”Am fi în aceeași situație în care eram acum un an”
„Avantajul ar fi că știm că putem genera vaccinuri împotriva acestui virus și destul de repede practic. Dezavantajul este că am fi în aceeași situație în care eram acum un an, depinzând de câtă imunitate vom mai avea împotriva variantei noi. Să sperăm că evoluția este una înceată, astfel încât noile variante să fie doar câte puțin mai evazive, nu deodată imune la vaccin”.

Dr. Marc Baguelin transmite că prevenirea importării în țară a variantelor îngrijorătoare cu „proprietăți moderate spre înalte de evadare a imunizării este una esențială, fiindcă am putea avea viitoare valuri de o magnitudine și mai mare față de ceea ce am mai avut”.

„Nu este probabil ca aceste noi variante să evadeze complet imunității dobândite prin trecerea prin boală sau prin vaccinare. O parte din imunitate ar trebui să rămână măcar pentru a preveni cele mai severe cazuri cum ar fi moartea sau spitalizarea. Cel mai probabil vom putea actualiza vaccinurile din prezent pentru a combate variantele care apar.

Însă, să faci acest lucru durează câteva luni și înseamnă că trebuie să reimpunem restricții dacă există un risc semnificativ al sănătății publice. Cât de multe restricții vor fi vor decide politicienii și ponderea va trebui să fie proporțională cu cât de mult acest nou virus este imun la vaccinurile din prezent”, mai transmite dr. Baguelin.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *