Este răsturnare totală de situație! Bomba privind MAJORAREA PENSIILOR

Este o adevărată bombă. Pensiile se vor mări cu 40%, deși Guvernul a anunțat că nu are bani în buget pentru asemenea cheltuieli. Ultimele mișcări din Parlament arată o adevărată răsturnare de situație. Nimeni nu se mai aștepta la așa ceva.

Răsturnare de situație în Parlament. Deși România este lovită crunt de pandemia de coronavirus, PSD nu renunță la legea pe care a promovat-o de peste un an de zile.

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară, ordonanță care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie și amânarea creșterii salariilor profesorilor până în 2021, a fost modificată în comisiile de specialitate din Parlament.

Cei de la PSD vor să oblige Guvernul Orban să mărească pensiile cu 40%, deși criza economică din România este una imensă. Modificările propuse de PSD au fost deja adoptate în comisii. Acestea vin ca o bombă pentru bugetul de stat. Social democrații vor majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor încă din acest an.

Modificările au fost făcute în comisiile reunite de muncă, unde parlamentarii au eliminat prevederile Guvernului. Amendamentul a fost depus la ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, OUG prin care guvernul a decis creșterea pensiilor de la 1 septembrie cu 14%, în loc de 40%, cum era prevăzut în Legea pensiilor. A fost reintrodusă și prevederea potrivit căreia salariile profesorilor trebuie să crească din acest an, și nu din 2021, cum a decis Guvernul prin același OUG.

Ordonanța de Urgență, cu modificările făcute în comisii urmează să intre la vot în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că Guvernul va ataca la CCR legea, dacă PSD va introduce cheltuieli în plus.„PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, a spus Ludovic Orban.

Numeroși analiști economici au spus deja că majorările de pensii vor duce la un adevărat colaps, iar economia României nu poate susține asemenea măriri de pensii și nici de salarii. Practic, datoria publică s-ar duce spre 60% din PIB. Deja în 2021 se anunță noi taxe, dar și înghețări de salarii și pensii.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *