Este pe faras? Orban, declarații de ULTIMA ORA în scandalul momentului

Comitetul Municipal de Urgență a Municipiului București va adopta măsurile prevăzute în hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă în Capitală, în condițiile în care incidența privind infectările cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, într-o declarație de presă, în care a arătat că prefectul Capitalei a acționat cu rapiditate, în 27 de ore, iar nu în 48 de ore, așa cum prevăd normele în vigoare.

„Prefectul Capitalei a convocat CMBSU pentru azi la ora 15.00. Adică nu în 48 de ore, ci în 27 de ore. E important ca acest Comitet să dispună toate măsurile prevăzute în hotărârerea de Guvern privind prelungirea stării de alertă”, a declarat Ludovic Orban.

În acest context, premierul Ludovic Orban a evitat să comenteze declarațiile prefectului Gheorghe Cojanu care, duminică, recunoștea că nu este la curent cu informațiile despre rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus la nivelul municipiului București.

Întrebat despre faptul că prefectul Gheorghe Cojanu nu cunoştea numărul de infectări în Bucureşti şi la nivel naţional nici la 12 ore de la raportarea GCS, şeful Executivului a precizat că va face o evaluare în privinţa prefectului şi va fi ulterior va transmite o comunicare în legătură cu decizia adoptată.

„N-am urmărit declaraţiile domnului prefect, dar noi facem o evaluare a activităţii fiecărui prefect şi… V-am spus că facem o evaluare, când vom avea vreo decizie de comunicat, o vom comunica”, a declarat Ludovic Orban.

Într-o intervenție la un post de televiziune, prefectul Gheorghe Cojanu a afirmat că era la cumpărături în momentul în care s-a anunțat că rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori în București și de aceea nu a fost la curent cu aceste informații.

Ce se întâmplă cu creșele și afterscool-urile
În contextul adoptării măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus, premierul Ludovic Orban a precizat că reglementările privind scenariul roşu al şcolilor din Bucureşti se referă la preşcolari şi grădiniţă. El a mai spus că restricţiile nu vor afecta creşele şi afterschool-urile.

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinită. Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul nu prea mai poate funcţiona, dar afterschool-urile şi creştele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona”, a subliniat Orban.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu