Este PANICA! Rusia are propria TULPINĂ de SARS-CoV-2. News alert

Chiar este panică, nu este un cuvânt aruncat într-un titlu doar așa, de impresie. Pentru că, dacă nu ar fi, oficialii de la Kremlin nu ar fi ieșit la rampă să-și declare nemulțumirea pentru ritmul de vaccinare. Și nici oamenii de știință nu s-ar fi perindat pe la toate microfoanele și în fața camerelor de luat vedere de la toate televiziunile pentru a calma spiritele.

Aleksandr Ghinbțurg, spre exemplu, nimeni altul decât directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya”, dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V”, omul decorat recent de președintele Putin pentru meritele sale, a primit vizita jurnaliștilor de la agenția RIA Novosti, cărora le-a declarat că ”la Moscova există, în prezent, mai multe variante ORIGINALE de mutații ale virusului SARS-CoV-2”.

Citiți și:  Florin Zamfirescu: ”Este războiul puterilor contra popoarelor. E un moment de cotitură absolută”

”Nu sunt speculații. Și la noi în țară, în special la Moscova, se înregistrează variante originale de mutații ale virusului. Este cu certitudine așa. În prezent analizăm proprietățile și diferențele lor comparativ cu tulpinele care deja circulă în lume”, a adăugat Ghințburg.

Cu alte cuvinte, tulpina ”moscovită” rămâne, pentru moment, o necunoscută. E mai periculoasă, nu e mai periculoasă, rămâne de văzut. Totuși, ceva nu este în ordine, din moment ce unul dintre adjuncții lui Ghințburg, Denis Logunov, a apreciat că ”trebuie urmărite toate modificările, trebuie acționat anticipativ, adaptând și dezvoltând alte variante de vaccinuri, așa cum se întâmplă cu gripa”.

Un lucru este cert: la Centrul ”N. Gamaleya” se analizează eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” împotriva tulpinei ”moscovite”. Ghințburg susține că serul are capacitatea de a face față acestei versiuni a coronavirusului.

Citiți și:  Studii recente privind COVID-19. Anticorpii dobândiți dupa infecția cu COVID pot ataca țesuturi și organe sănătoase

Sursa: dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!