Este ORDIN. Restricţii drastice pentru sute de mii de români

Noi restricţii pentru sute de mii de români! Intră în vigoare peste câteva zile. Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în Europa, deşi s-a început vaccinarea.

Noi restricţii pentru sute de mii de români! Intră în vigoare peste câteva zile. Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în Europa, deşi s-a început vaccinarea. Germania stă pe un butoi cu pulbere.

Germania anunţă restricţii dure
Germania anunţă restricţii dure. Românii care locuiesc în această ţară trebuie să ştie. Chiar cancelarul Angela Merkel a pledat joi seară pentru restricţii mult înăsprite în Germania. A solicitat o întrunire a autorităţilor săptămâna viitoare, a făcut cunoscut pentru AFP o sursă din cadrul partidului ei.

Merkel vrea înăsprirea restricţiilor
În cursul unei reuniuni a conducerii formaţiunii sale conservatoare, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), Angela Merkel a apreciat că virusul va putea fi ţinut sub control numai cu măsuri mult întărite. Totul s-ar fi aflat de la o sursă care a participat la întâlnire citând indirect cancelarul federal.

Acestă sursă a confirmat informaţii apărute în mai multe media germane.

Ce măsuri se vor lua
Potrivit site-ului revistei Der Spiegel şi celui al cotidianului Bild, printre măsurile aflate în studiu figurează reintroducerea controalelor la frontieră, ca în primăvară. Asta nu e tot. Se vrea şi generalizarea portului măştii FPP2 în public, impunerea telemuncii, chiar şi închiderea transportului public.

ste vorba însă la acest stadiu de o listă de ipoteze de lucru care nu au fost discutate cu liderii landurilor federale. În Germania federală, landurile sunt cele care decid politicile în domeniul sanitar sau al transportului public.

Sursa participantă la reuniune a subliniat că va fi făcut totul pentru a evita închiderea transportului public. Dar “trebuie să ajungem să ţinem sub control mutaţia britanică” a coronavirusului “prin intermediul unei reduceri semnificative a contactelor” între oameni, a spus Angela Merkel.

Îngrijorarea este tot mai ridicată în faţa răspândirii continue a pandemiei în ţară şi identificării unor cazuri contaminate cu mutaţia britanică. După ce în primăvară a fost mai degrabă ferită de primul val al pandemiei, făcând figură de elev bun la nivelul Europei, Germania este din această iarnă printre ţările cele mai afectate.

Bilanţul cotidian depăşeşte frecvent o mie de decese şi numărul total de contaminări înregistrate în ţară este aproape să depăşească pragul de două milioane.

Miercuri, institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI) s-a arătat îngrijorat de posibilul impact pe care l-ar putea avea asupra Germaniei noile mutaţii mai infecţioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 şi a avertizat că situaţia s-ar putea înrăutăţi la nivel naţional.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *