Este ORDIN de la Bruxelles. Se schimbă pensiile!

Potrivit ultimelor declaraţii făcute de oficiali, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Potrivit ministrului de Finanţe, creşterea ar putea fi de 6-7%. Cum au de gând oficialitățile să impună aceste noi prevederi și ce include noua lege a pensiilor?

Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022, potrivit declaraţiilor făcute recent de oficiali, care au precizat nu numai că punctul de pensie va fi corelat cu inflaţia, ci şi cu creşterea salariului minim brut pe economie.

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie şi mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuţi tot mai mulţi bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru şi vă daţi seama că politic discutând îţi doreşti să creşti pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câştig electoral, dar este şi o responsabilitate să le poţi plăti. Ne dorim ca acea lege să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă şi să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creştere”, a declarat Dan Vîlceanu într-un interviu.

Citiți și:  Trădarea anului în politică! Este lovitură totală pentru Florin Cîțu

Creștere de 7% de la 1 ianuarie
Potrivit ministrului de Finanţe, creşterea ar putea fi de 6-7%, de la 1 ianuarie.

Dan Vîlceanu a confirmat că varianta Finanţelor este indexarea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflaţiei şi a adăugat că şi cu jumătate din creşterea reală a salariului mediu brut.

„Şi cu jumătate din salariul mediu brut pe economie, pentru că asta a fost şi asta este şi acum una dintre regulile din lege. Ca procent, dacă luăm în considerare inflaţia din 2019, pentru că aceea se ia în considerare acum, poate 6-7%, să vedem cât va fi exact când vom face aceste calcule”, a spus ministrul.

Citiți și:  Trădarea anului în politică! Este lovitură totală pentru Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu declarase că începând cu 1 ianuarie 2022 se va reveni la vechiul sistem de majorare a punctului de pensie, în raport cu inflaţia şi creşterea salariului mediu brut pe economie.

„De la 1 ianuarie 2022, pensiile vor fi majorate în raport cu inflaţia şi creşterea salariului minim brut pe economie. Revenim la legislaţia care spunea că pensiile cresc anual, transparent, cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut”, a afirmat Florin Cîţu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *