Este oficial. Incepe MAREA RECALCULARE a pensiilor

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale are de astăzi un nou lider, în persoana Ralucăi Turcan. Cu această ocazie, ea a venit cu o veste uriaşă ce priveşte pensiilor românilor. S-ar putea, în sfârşit, să se schimbe sistemul de calcul al acestora!

Noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi-a preluat joi mandat de la Violeta Alexandru. În conferinţa organizată după acest moment, Turcan a dat o veste care vizează milioane de români: o comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, cu scopul începerii recalculării pensiilor pe bază de contributivitate.

Turcan afirmă că acest demers a fost deseori amintit, însă „din nefericire doar în cheie electorală”. Noul ministru îşi doreşte acum „un pas mare înainte pe acest subiect”.

„Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau să facem un pas mare înainte pe acest subiect, care a fost pronunţat în diferite momente, din nefericire doar în cheie electorală”, a afirmat Raluca Turcan.

„Nu voi intra în niciun fel de speculaţii (…) pentru că ele creează o aşteptare uriaşă în rândul beneficiarilor”
Pe subiectul majorării pensiilor, ministrul Muncii a subliniat că în mandatul său nu va da detalii despre regimul de calcul al pensiilor sau momentul majorării pensiilor, ci va anunţa doar deciziile luate.

Aşadar pot să  spun că din această zi, practic prima zi de preluare a mandatului, m-am preocupat să creez acel mecanism instituţional care să ne permită tuturor să ajungem în România la pensii calculate pe bază pe contributivitate şi echitate în sistemul public de pensii. De aici încolo vom anunţa doar deciziile pe care le luăm”, a precizat Raluca Turcan, joi, la preluarea mandatului de ministru al Muncii.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *