Este OFICIAL! Decizie MAJORA în cazul tichetelor de masă și voucherelor de vacanță. Legea a intrat în vigoare azi


Ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat un ordin care aduce modificări majore în privința tichetelor de masă și voucherelor de vacanță.

Eugen Teodorovici a semnat un ordin care îi vizează pe mulți dintre români. Hotărârea a apărut deja în Monitorul Oficial și vizează modul în care pot fi acordate tichetele de masă, cadou, creșă, culturale și vouchere de vacanță. Astfel, unitățile care emit tichete de masă, cadou, creșă, culturale și vouchere de vacanță trebuie să aibă un capital social între 500.000 euro – 1 milion euro.
“Unitățile care emit tichete de masă trebuie să aibă 1 milion de euro, tichete cadou – 500.000 euro, tichete de creșă – 500.000 euro, vouchere de vacanță – 1 milion euro, tichete culturale – 500.000 euro”, se menționează în ordinul lui Teodorovici.

Citiți și:  NU se vor mai acorda tichete de masa pentru VACCINATI? Explicațiile lui Alexandru Rafila

Totodată, “în cazul tichetelor de masă, cadou, creșă și culturale, cererile de autorizare ca unitate emitentă trebuie depuse începând cu 1 ianuarie 2019 până la intrarea în vigoare a ordinului și se vor soluționa conform prezentului ordin”. În ceea ce privește voucherele de vacanță, termenul limită este 1 ianuarie 2021”.

Un alt subiect vizează înființarea unei Comisii pentru autorizarea unităților emitente de bilete de valoare. Ea va avea în componență patru reprezentanți ai Ministerului de Finanțelor și un reprezentant al ANAF.

Sursa:capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.