ESTE OFICIAL! CU CÂT SE MĂRESC PENSIILE DIN SEPTEMBRIE

Din septembrie se măresc pensiile. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Ludovic Orban care a asigurat faptul că Guvernul va aproba în această săptămână majorările.

Potrvit unor surse guvernamentale, pensiile ar urma să fie majorate doar cu 14%. În momentul de față, punctul de pensie este de 1.265 de lei. În urma majorării cu 14%, va ajunge la 1.442 lei, dar ar fi putut să fie 1.771 de lei dacă pensiile ar fi fost majorate cu 40%.

Pensia minimă în România, în momentul de față, este de 704 lei. În urma majorării cu 14%, va ajunge la 802,56 lei, dar putea fi 985,6 lei, dacă ar fi fost majorată cu 40%.

De ce nu se măresc pensiile cu 40%?
Aflat într-o vizită în Valea Jiului, Ludovic Orban a vorbit despre motivele pentru care pensiile nu cresc cu 40%. Premierul a declarat că totul este bine calculat pe baza mai multor analize.

”O să dau același răspuns pe care l-am dat tot timpul. Decizia finală se va lua în funcție de analize economice extrem de serioase. În primul rând Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport privind starea economiei și starea bugetară la semestru, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare.

De asemenea, comisia de prognoze trebuie să realizeze prognozele privind evoluția economică, nu numai în a doua jumătate a anului ci și pe 2021-2022. De asemenea vom analiza toate prognozele făcute de instituții privitoare nu numai la România, ci și la statele uniunii europene.

Pentru că relansarea economică va depinde în mare măsură și de evoluția economiilor partenere. Pe baza acestor analize vom stabili procentul cu care vor crește pensiile. Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. E vina celor care 30 de ani au tocat banii”, a spus Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *